belang van medische documentatie

Een goede en adequate medische documentatie is essentieel voor de kwaliteit van de medische zorg en diensten in de gezondheidszorg in de industrie, van het ontvangen van goede en correcte behandeling van ontvangst van de betaling de voordelen van uw zorgverzekeraar.

Waarom is het belangrijk medische documentatie van vitaal belang? Zonder het, zou uw zorgverzekeraar worden aangetast. Een arts zou niet weten wat een andere arts aan het doen was. Zonder adequate documentatie van de bezoeken, lab tests, behandelingen of operaties, zou de kwaliteit van de zorg zeker onregelmatig en potentieel dodelijk zijn. Medische documentatie verschaft in het algemeen alle informatie over een specifieke patiënt dat een arts te kijken naar een medisch dossier zou moeten weten voor de behandeling van de patiënt. geschiedenis van de patiënt is een belangrijk stuk informatie dat artsen in staat stelt om de beste diagnose en behandelplan voor die persoon te bepalen, gebaseerd op informatie in het medisch dossier.

Medische documentatie is essentieel voor zorgstandaard wordt voldaan. In veel scenario’s, zoals die in acute ziekenhuizen, veel verschillende zorgverleners kan dezelfde patiënt te zien, maar niet per se bij elkaar. Uw verpleegkundige, arts, laboratorium personeel en andere specialisten zijn allen die betrokken zijn bij uw zorg, en iedereen moet op de hoogte van wat iedereen doet te worden gehouden. Zonder een dergelijke coördinatie, zou uw medische zorg lijden.

Zonder adequate medische documentatie, kan uw zorgverleners geen vergoeding voor het verstrekken van u met zorg, zodat je vast met de factuur. Er is een oud gezegde in de gezondheidszorg: “Als het niet gedocumenteerd, gebeurde het niet.” Dat betekent dat als één van uw zorgverleners vergeet om iets in uw medisch dossier met betrekking tot een behandeling, operatie of procedure die u ontvangen schrijven, de faciliteit niet zal worden betaald voor het – en je zult waarschijnlijk de rekening worden gestuurd. Zonder adequate documentatie die u dergelijke diensten ontvangen, hoe kun je bewijzen dat het gebeurde? Bovendien zijn dergelijke fouten ook de veiligheid en kwaliteit van dienstverlening patiënt compromitteren.

Verwaarlozing om belangrijke details van het bezoek van een patiënt naar het kantoor van een arts document kan enorme gevolgen voor de artsen op een later tijdstip. Indien bijvoorbeeld een dokter of verpleegkundige geen melding dat een patiënt allergisch voor penicilline, en de arts injecteert later de patiënt penicilline, waardoor een ernstige allergische reactie, de arts kan worden belast met nalatigheid. Andere scenario’s waar artsen niet zorgvuldig en correct documenteren van medische gegevens kan leiden tot medische wanpraktijken pakken. Normen van de zorg vereisen dat alle personeel in de gezondheidszorg richtlijnen die ervoor zorgen dat de beste beslissing voor de voorgestelde behandelingen volgen. Documentatie is ook een wettelijke bescherming voor zowel de patiënt als de arts of andere zorgverlener dat beide partijen in het geval van een onenigheid over zorg te beschermen.

Adequate medische documentatie verzekert patiënt vertrouwelijkheid en zorgt ervoor dat de normen van de zorg wordt voldaan. Artsen en ander medisch personeel hebben de verplichting om ziektes om het beste van hun vermogen te behandelen met betrekking tot de informatie gedocumenteerd in het medisch dossier van een patiënt. Doet u dit niet compromitteert medische ethiek en professioneel gedrag.