bezinking en kanker

Wanneer patiënten last van nekpijn of stijfheid, artsen lopen vaak een erythocyte sedimentaire-test (ESR) op de rode bloed cells.This testen van de patiënt wijst op de aanwezigheid van een ontsteking. Soms is de ontsteking wordt veroorzaakt door kanker, moet de arts andere tests uitvoeren om uit te sluiten of te bevestigen deze mogelijkheid.

De erythocyte sedimentaire is een test van hoe ver de rode bloedcellen reizen in de loop van 1 uur. De arts verzamelt een bloedmonster en maatregelen van de patiënt hoever de cellen reizen zij op de bodem van de buis. Volgens het National Cancer Institute, de sedimentaire hoger is bij kankerpatiënten dan bij gezonde mensen.

Deze test wordt gebruikt wanneer een patiënt symptomen die consistent zijn met kanker of infectie kan zijn. Volgens de Lab Tests Online website, wordt de test vaak besteld terwijl patiënten hebben symptomen zoals hoofdpijn, pijn in de nek, gewichtsverlies, bloedarmoede en stijve gewrichten.

Een positief ESR resultaat is niet voldoende bewijs voor een diagnose van kanker te maken. Sedimentaire tarief kan worden beïnvloed door andere ziektes, zoals auto-immuunziekten, ontstekingen en anemie. Een negatief resultaat suggereert dat kanker onwaarschijnlijk en een positief resultaat suggereert dat kanker waarschijnlijk, maar verdere proeven nodig om een ​​definitieve diagnose te stellen.

Zodra een positief ESR resultaat is verkregen, artsen vaak om een ​​fibrinogeen niveau-test en een serum eiwit elektroforese-test. Volgens Lab Tests Online, is verhoogd ESR meestal veroorzaakt door een probleem in de fibrinogeen en globulinen, welke eiwitten in het plasma van het bloed zijn; deze tests zal bepalen waar het probleem ligt en helpen verklaren wat de oorzaak is.

Zoals vermeld, heeft een positief ESR resultaat niet per se een persoon heeft kanker. Naast andere aandoeningen zoals bloedarmoede tot een foutieve uitslag kan veroorzaken zwangerschap van een vrouw ESR worden verhoogd. Bovendien, vrouwen hebben de neiging om hogere niveaus van ESR dan mannen.