bijwerkingen van BCG blaaskanker

Volgens de American Cancer Society, Baccillus Calmette-Guerin (BCG) protocol is de meest effectieve behandeling voor een vroeg stadium blaaskanker. BCG maakt gebruik van een afgezwakte vorm van de live-tuberculose-vaccin en deposito’s het direct in de blaas via een katheter.

Bijwerkingen laatste drie tot vijf dagen en worden meestal blaasirritatie en branden vergelijkbaar met een urineweginfectie.

Andere mogelijke bijwerkingen patiënten ondervinden door BCG behandeling omvatten frequent urineren, blaas krampen, pijn en bloed in de urine.

Omdat BCG maakt gebruik van een levend tuberculose-vaccin, zullen patiënten worden gevraagd om hetzelfde toilet te gebruiken, desinfecteren het toilet met bleekwater en het gebruik van condooms tijdens en na de behandeling.

Complicaties van BCG behandeling omvatten infectie, die wordt aangegeven door de aanwezigheid van koorts. Patiënten die koorts na BCG ontwikkelen, moeten contact opnemen met hun arts.

Volgens Cancer Reasearch Verenigd Koninkrijk, terwijl zeldzaam, is het mogelijk om tuberculose contracteren van een BCG behandeling. Neem contact op met een arts als de symptomen zoals koorts, koude rillingen, gewrichtspijn, hoesten, zwakte of huiduitslag resultaat.