bijwerkingen van chemotherapie voor lupus

Terwijl lupus is een veel voorkomende aandoening, veel mensen zijn zich niet bewust van wat het is en wat kan worden gedaan om het te behandelen. Lupus tast het immuunsysteem van een persoon, en ze heeft problemen met haar lichaam aanvallen gezonde weefsels en cellen. Behandeling kan soms moeilijk zijn, maar één vorm van behandeling die heeft bewezen een tarief 40 procent succes zonder problemen op de weg hebben, is chemotherapie.

Terwijl chemotherapie voornamelijk wordt gebruikt voor kankerpatiënten, kan worden gebruikt voor vele andere ziekten, met name die het auto-immuunsysteem beïnvloeden, zoals lupus. Chemotherapie helpt de onregelmatige gedrag van een persoon cellen in plaats van geheel vernietigen van de cellen te elimineren.

Hoewel de doses voor lupus veel lager dan kanker, de bijwerkingen van chemotherapie zijn vergelijkbaar. Wanneer chemotherapie wordt toegediend starten, wordt het aantal rode bloedcellen die worden gevormd, waarin een persoon bloedarmoede kan maken. Een persoon gaat door dit type van behandeling kan ook een laag aantal witte bloedcellen, waardoor hij meer vatbaar voor ziekten kunnen maken. Men zegt dat dit gedurende een korte tijd als gevolg van de lage dosis van de medicatie.

Een van de voordelen van de chemotherapie voor ziekten zoals lupus is dat de dosering van chemotherapie is veel minder dan de dosis voor kankerbehandeling. Dit type van behandeling duurt langer dan andere behandelingen, maar uiteindelijk een langduriger effect. In sommige gevallen, stopt lupus geheel.

Als u lijdt aan lupus en overwegen chemotherapie, zal u wilt uw arts te praten. Het is belangrijk om uw arts geïnformeerd over de conditie te houden, zodat ze de beste keuze in de vorm van chemotherapie voor u kan maken.

Hoewel er veel chemotherapie geneesmiddelen op de markt die kan worden gebruikt om dergelijke aandoeningen zoals lupus, hebben sommige gekend om te werken: azathioprine, cyclofosfamide, lefunomide, methotrexaat en mycofenolaat. Sommige van de merknamen van deze zijn Arava, Cytoxan, Rheumatrex, azathioprine en CellCept.