bijwerkingen van natriumalendronaat

Natriumalendronaat of Fosamax bij soms genoemd, is een geneesmiddel dat degenen die broze botten. Er zijn veel bijwerkingen te natriumalendronaat voor zowel mannen als vrouwen. Er is ook een zeer specifieke manier alendronaat natrium en belangrijke bijwerkingen nemen te merken.

Natriumalendronaat is een geneesmiddel dat kan helpen om de botten in een lichaam te versterken. Het heeft vitamine D dat calcium, die nodig is om de botten sterk te maken absorbeert. Natriumalendronaat wordt meestal genomen door mannen en vrouwen die lijden aan osteoporose. Natriumalendronaat wordt soms gebruikt om te bestrijden ziekte van Paget, die een botziekte.

Fosamax is de merknaam van de meest populaire natriumalendronaat. Het is zo’n een populair merk dat veel mensen daadwerkelijk verwijzen naar natriumalendronaat als Fosamax. Mogelijke bijwerkingen zijn dezelfde als natriumalendronaat en het is aangeraden dat Fosamax niet worden gebruikt door degenen die een slokdarm stoornis, kan niet staan ​​of zitten voor 30 minuten, een nierziekte of een lage hoeveelheid bloed calcium.

Natriumalendronaat veel bijwerkingen en sommige verschillend bij mannen en vrouwen. De meest voorkomende bijwerking bij vrouwen is buikpijn. Anderen omvatten pijn in de spieren, bot of gewricht, misselijkheid, dyspepia, constipatie, diarree, winderigheid, hoofdpijn, zure oprispingen, oesofageale maagzweer, braken, dysfagie, opgezette buik, gastritis en smaakverandering. Voor mannen is de meest voorkomende bijwerking van alendronaat natrium zure oprispingen. Andere bijwerkingen zijn winderigheid, dyspepsie, buikpijn, misselijkheid, diarree en gastro-oesofageale refluxziekte.

Natriumalendronaat is het meest gevaarlijk wanneer een overdosis optreedt. De bijwerkingen die afkomstig zijn van een overdosis natriumalendronaat zijn brandend maagzuur, ontsteking van de slokdarm en de maag, zweren of een maagklachten. Neem contact op met uw arts als u lijdt aan een van deze problemen.

Er zijn zeer specifieke voorwaarden die moeten worden gevolgd voor natriumalendronaat affectieve en onschadelijk te zijn. Natriumalendronaat moeten worden genomen eerste wat in de ochtend met slechts een glas water. Na het nemen van natriumalendronaat moet je niet eten of drinken gedurende minstens 30 minuten, en dat omvat het nemen van andere medicijnen. Je moet niet gaan liggen na het innemen van alendronaat natrium, en als je niet in staat zijn te gaan zitten of staan, neem dan contact op met uw arts.