gezwollen voeten in de ziekte van Parkinson

Volgens Stichting ziekte van Parkinson, gezwollen voeten geen directe symptomen van de ziekte van Parkinson. Echter, gezwollen voeten of enkels bijwerking van bepaalde medicijnen tegen Parkinson.

medicijnen tegen Parkinson waarvan bekend is dat eventueel leiden tot zwelling onder Parlodel (bromocriptine), Mirapex (pramipexol), Requip (ropinirol), Apokyn (apomorfine) en Symmetrel (amantadine).

Gezwollen voeten een indirecte symptoom van de ziekte van Parkinson bij doorbloedingsstoornissen voordoen bij patiënten waarbij bewegingen worden ernstig beperkt gedurende lange tijd.

Gezwollen voeten kan thuis worden behandeld door het opvoeren van de poten boven de hoogte van het hart, terwijl liggend, de uitoefening van de benen, het dragen van steunkousen en het eten van een zoutarm dieet.

Medische hulp moet worden gezocht indien mond- zwelling gepaard gaat met kortademigheid, borstpijn, een minder plassen, koorts of voeten warm aan.

Gezwollen voeten kan worden voorkomen door niet zitten of staan ​​nog steeds voor langere tijd, het niet dragen van beperkende kleding, regelmatig te oefenen en gewicht te verliezen als dat nodig is.