hoe de behandeling van een bult op het hoofd

Als je met iemand die wordt geraakt in het hoofd, het eerste uur is het van belang om te bepalen of de knobbel of letsel is gevaarlijk. Of u nu het behandelen van het hoofd klomp van een kind, een vriend of een ander familielid, is het belangrijk om snel en kalm handelen om de beste manier van handelen te bepalen. Hoewel de meeste hoofd brokken geen medische zorg nodig hebben, sommige zijn gevaarlijk en hebben wel een snelle en directe zorg. Ken de waarschuwingssignalen.

Leg de patiënt naar beneden direct na hoofdletsel. Plaats de patiënt op haar rug met haar hoofd helemaal recht en iets verhoogd. Schakel alle lichten in de ruimte om te ontspannen en kalmeren van de patiënt.

Stop het bloeden. Leg een stuk gaas of doek over de hoofdwond en druk stevig totdat het bloeden stopt.

Kijk voor gevaar borden. Hoofd brokken zijn gevaarlijk wanneer intracraniaal hematoom of bloeden in en rond de hersenen optreedt. Als de patiënt heeft een hoofdpijn die hetzelfde blijft of wordt erger dan een uur, heeft moeite om zijn evenwicht, braken, duizeligheid, bewusteloos of ervaringen ernstige stemmingswisselingen, bel 911 onmiddellijk, omdat deze zijn tekenen van ernstig hoofdletsel.

Verminder de zwelling. Een hoofd brok doet zich voor wanneer het weefsel rondom de hoofdhuid wordt ontstoken. Hoewel een kop knobbel ernstige uitzien, als het niet in stap 3 gaat gepaard met een van de symptomen, het hoofd knobbel waarschijnlijk niet gevaarlijk. Ga door met het hoofd brok in de komende dagen te controleren, terwijl het aanbrengen van een bevroren washandje om de forfaitaire gedurende 15 minuten een keer per uur om de zwelling te pakken.

Vraag de patiënt zijn adres en andere bekende vragen. Geheugenverlies en verwarring kunnen ernstig hoofdletsel signaleren.

Neem contact op met een arts als in de komende dagen, de patiënt ervaart verwarring, bewusteloosheid, hevige bloeden, hoofdpijn, of een van de gevaren symptomen bij Stap 3. De behandeling kan voorgeschreven medicatie zoals codeïne voor pijn omvatten.