hoe de behandeling van een lip brandwond uit een hete peper

De capsa├»cine uit chili pepers kan helpen verlichten uw migraine hoofdpijn, herbeleven sinus congestie, vechten prostaatkanker, vet te verbranden en een lagere bloeddruk, volgens studies opgesteld door de website ChiliPepperMadness. Bovendien, paprika’s zijn rijk aan vitamine A en belangrijke antioxidanten. Maar zelfs als je eet chili pepers, omdat je genieten van hun heldere, pittige smaak, het krijgen van een peper branden op je lip is nog steeds een pijnlijke ervaring – een die u zult willen zo snel mogelijk te verhelpen.

Was de brandwond met afwasmiddel als de peper sap is op de externe delen van uw lippen. Afwasmiddel is geformuleerd om olie uit de voeding op te lossen. Verwijder de zeep voorzichtig met een schone, vochtige doek. Laat de zeep of water lopen naar andere delen van je gezicht.

Dep alcohol op je lip. Geniet van een katoenen bal of hoek van een washandje in alcohol en toepassen op uw brandwonden. Dit zal oplossen en verwijderen van de olie van de hete peper. Veeg de alcohol voorzichtig met koud water en een doek.

Verzadigen een katoenen bal of doek in melk of yoghurt. Houd het op je lip totdat het brandende afneemt. Gebruik een nieuw watje als je nodig hebt om melk opnieuw toe te passen.

Voorkom chili peper brandwonden op je handen door het dragen van huishoudelijke rubber handschoenen als je hakken of te behandelen hen.