hoe de behandeling van kennelhoest bij mensen thuis

Kennelhoest (Bordetella bronchiseptica) is een veel voorkomende, zeer besmettelijke bovenste luchtweginfectie bij landbouwhuisdieren en gezelschapsdieren, en de meeste kennels zal geen honden die niet zijn gevaccineerd tegen het te accepteren. Het is ongebruikelijk voor mensen om Bordetella bronchiseptica vangen, maar wanneer ze dat doen, het vereist een speciale behandeling. Uw arts zal in staat zijn om je te leren hoe je jezelf te behandelen met voorgeschreven medicijnen thuis.

Herken de symptomen, die kortademigheid, pijn op de borst, een niet-productieve hoest en een lichte koorts omvatten. Herken de mogelijke route van de infectie, meestal blootstelling aan de boerderij of gezelschapsdieren, vooral degenen die onlangs hebben gehad of is gevaccineerd tegen kennelhoest. Deel dit allemaal geschiedenis met uw arts.

Raadpleeg uw arts. Laat je niet deze symptomen onbehandeld gaan, omdat ze ernstig of chronisch kan worden. Uw gebruikelijke home remedies voor een upper-respiratoire klacht zal niet helpen met een bacteriële infectie, en als u vermoedt dat u kennelhoest, zal u een zeer specifieke combinatie van medicijnen nodig.

Vraag om een ​​sputum cultuur. Als u kennelhoest vermoedt, kan uw arts een sputumcultuur bestellen om ofwel bevestigen of te weerleggen het uit. Omdat mensen zelden dit soort bacteriën te vangen, zal uw arts waarschijnlijk niet vermoeden, tenzij je haar direct om het te overwegen.

Neem de medicijnen die uw arts voorschrijft zoals aangegeven. In de enkele gevallen van kennelhoest bij de mens, artsen algemeen had blijvend succes met een combinatie van de sterke antibiotica levofloxacine (ook bekend als Levaquin) en trimethoprim-sulfamethoxazol. Vertel uw arts over alle andere gezondheidsproblemen je hebt en andere medicijnen die u gebruikt.

Drink veel water. Water helpt het lichaam te spoelen weg bacteriën en zorgt ervoor dat cellen gezond, terwijl het immuunsysteem vecht dit hardnekkige infectie. Andere heldere vloeistoffen je zou kunnen drinken als je deze infectie onder meer rustgevende thee zoals kamille. Vermijd zuivel, die afscheidingen kan dikker en maak uw symptomen erger.