hoe de behandeling van melanoma huidkanker

Volgens het National Cancer Institute (NCI), melanoom is de meest ernstige vorm van huidkanker met meer dan 53.000 Amerikaanse individuen per jaar gediagnosticeerd. Met melanoom, je pigmentcellen kwaadaardig en kan in fasen. Bijvoorbeeld, wanneer de huid kanker begint op je huid, je hebt fase I melanoom. Echter, als het zich naar uw lymfeklieren, vervolgens naar de lever, hersenen en longen, maar het is gevorderd tot fase IV. Het is dus belangrijk om de behandeling opties beschikbaar te begrijpen.

Ondergaan chirurgische excisie. Als uw melanoom is beperkt tot de huid (fasen 0-1), zal uw arts het melanoom te verwijderen door het uit te snijden. Dit wordt meestal gedaan in het kantoor van uw arts en onder narcose. U vindt er een klein litteken dat kan vervagen na verloop van tijd hebben.

Omvat extra behandeling van stadium II en III melanoom. Na de chirurgische excisie, kan uw arts een aanvullende behandeling zoals lymfeklier biopsie, medicijnen zoals interferon, en observatie overwegen. Een lymfeklier biopsie zal controleren om ervoor te zorgen dat het melanoom niet heeft verspreid. Interferon is een eiwit vergelijkbaar met wat je witte bloedcellen. Het zal uw immuunsysteem om de kanker te bestrijden en te doden de kankercellen te stimuleren.

Ondergaat bestraling als uw melanoom is gevorderd tot IV podium. Als de kanker zich heeft verspreid buiten je huid om je botten, lever of de hersenen, behandeling na de operatie zal bestraling of chemotherapie. Uw arts kan beslissen om u te behandelen met immunotherapie-achtige vaccins om te helpen uw immuunsysteem te zoeken en aan te vallen kankercellen.

Handhaving van reguliere arts afspraken nadat u gediagnosticeerd met melanoom. Na de eerste operatie, zal uw arts willen follow-up van ongeveer om de drie tot zes maanden. Na vijf jaar, zal uw arts wil je een keer te zien per jaar.

Doorgaan self-examens. Melanoom kan terugkomen na de behandeling. Dus zorg ervoor dat je check uw lymfeklieren voor zwelling en controleren op eventuele abnormale wijzigingen in uw huid minstens een keer per maand.

Overweeg reconstructieve chirurgie. Als u een laat stadium melanoom of je kanker was groot, kunt u cosmetische chirurgie nodig hebt om uw normale verschijning te herstellen.