hoe de behandeling van prikkelbare darmsyndroom

Behandeling van irritable bowel syndrome (IBS) vereist levensstijlwijzigingen, vermindering van stress en veranderingen in eetpatroon. Sommige IBS-patiënten reageren beter op behandeling dan anderen.

Vermijd stress. Artsen speculeren dat emotionele conflict is de grootste trigger-mechanisme voor IBS.

Oefening matig (niet krachtig) en regelmatig. Een fit lichaam is meer geneigd om een ​​fit dikke darm te hebben.

Bewaken van de medicijnen die u neemt. Aspirine, ibuprofen en zelfs vitamine C tabletten kunnen uw gastro-intestinale slijmvlies irriteren.

Wijzig uw inname van zuivelproducten. Melk en zuivelproducten kan een prikkelbare darm verergeren. Vergeet niet dat zuivelproducten zijn een waardevolle bron van calcium en mag niet worden geëlimineerd uit uw dieet. Veel IBS patiënten vinden dat het eten van yoghurt niet hun ingewanden moeite. Als je lactose-intolerant, overleg dan met uw arts over het nemen van lactase tabletten.

Vraag uw arts of een recept voor antidepressiva of kalmeringsmiddelen voor u geschikt zou kunnen zijn. Soms is het leven wordt te zwaar, en je kan farmacologische hulp bij chronische angst nodig.

Eet voedingsvezels. Kies volkoren brood en granen, fruit en de meeste groenten. Fiber helpt licht uitzetten de dikke darm, dat lijkt colon spasmen te verminderen. Eet genoeg vezels, zodat uw stoelgang zijn zacht, gevormd en makkelijk te passeren zonder inspanning.

Vermijd laxeermiddelen en over-the-counter vezelrijke supplementen. Ze kunnen opzwellen en verhoogde prikkelbaarheid.

Vermijd grote maaltijden. Ze veroorzaken de darm te overdistended en hyperactief worden.

Drink minder appelsap en druivensap als je een veel gas. Vermijd gas-vormende voedingsmiddelen, zoals bonen en kruisbloemige groenten (kool, broccoli, bloemkool, radijs, rapen en spruitjes).

Vermijd chocolade, cafeïne, alcohol en sorbitol (een kunstmatige zoetstof gevonden in sommige dieetproducten), en beperk vetrijke voedingsmiddelen. Vet is een sterke stimulans van het colon contracties en verder verergert de prikkelbaarheid van de darm.

Vraag uw arts of een antispasmotic of tegen diarree medicijn geschikt is voor uw conditie zou zijn.

Artsen speculeren dat IBS symptomen soms ernstiger door de reproductieve hormonen van een vrouw zijn gemaakt. Als u last heeft van premenstrueel syndroom (PMS), het behandelen van het kan uw IBS-symptomen te verminderen.

Voor meer informatie over IBS, bel dan de Internationale Stichting voor Functionele gastro-intestinale stoornissen op (414) 964-1799.