hoe de Gibbs gebruiken reflectieve cyclus

Graham Gibbs is een Oxford University professor die zijn cyclus voor reflectie in zijn werk 1988 introduceerde “learning by doing. Een gids voor onderwijs- en leermethoden” Deze cyclus wordt gebruikt in de gezondheidszorg beroep als een manier voor professionals om te beoordelen en na te denken over een bepaalde situatie in hun job. Door te reflecteren, en het leren om het een reflex te doen, kan de professionele gebruiker een gevoel van hoe een methode of zijn of haar acties kunnen worden verbeterd als er een soortgelijke situatie zich voordoet krijgen. De Gibbs Reflecterende Cycle kunt toepassen op alle scenario dat je het gevoel verdiensten reflectie en / of verbetering.

Schrijf een beschrijving van de gebeurtenis. De eerste stap in de zes stappen cyclus van het event feitelijk beschrijven, zoals het gebeurde. Verklaren de gegevens van het begin tot het einde van het evenement en de rol daarin. Bijvoorbeeld: “De patiënt was in voor een routinecontrole. Ik woog haar en nam haar bloeddruk.”

Schrijf op wat je voelde tijdens het evenement. Als je gevoelens veranderd in de verschillende stadia in het evenement, moet u aangeven wat die verschillende fasen waren en uw specifieke gevoelens in verband met hen.

Noteer een evaluatie van uw evenement. Een lijst van zowel de goede als de slechte aspecten van wat er gebeurd is.

Noteer uw analyse. Dit deel kan lastig zijn en is subjectief. Je nodig hebt om te schrijven van de betekenis van het incident of gebeurtenis. In de gezondheidszorg beroep, kunt u nadenken over de schade van de patiënt in combinatie met zijn of haar medische geschiedenis en stuk samen een oorzaak van het letsel. Ook denken over de betekenis van uw acties tijdens het evenement. Merkte u een fout van een slechte dag te maken? Heeft een eerdere reflectie cyclus oefening u helpen om het hoofd koel te houden in deze situatie?

Noteer een conclusie. Dit is een evaluatie van het gedrag bij. Bedenk wat je moet of zou kunnen hebben anders gedaan en maak er een punt om te herkennen wat je deed, dat was perfect correct.

Schrijf een actieplan. Bedenk wat je anders gaat doen of en wanneer deze situatie opnieuw dient te gebeuren. Noteer een beslissende plan voor uw veranderde gedrag in soortgelijke omstandigheden.