hoe epidermale cysten te behandelen

Een epidermale cyste is een massa van epidermale cellen die in de dermis is gedrukt als gevolg van trauma. Het is bekleed met epitheel en bevat cytokeratines een en 10, die ten minste gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor de ontsteking. Deze ontsteking en herhaalde trauma kunnen een rol spelen bij incidentele progressie een epidermale cyste spelen naar een carcinoom. De volgende stappen laten zien hoe de behandeling van een epidermale cyste.

Behandelen ontstoken, geïnfecteerde epidermale cysten met triamcinolon onder de laesie geïnjecteerd. Epidermale cysten geen behandeling nodig hebben als ze zijn asymptomatisch.

Verwijder besmette cysten door incisie en zorgen voor drainage. Dit is de snelste en meest eenvoudige werkwijze voor het verwijderen epidermale cysten, maar recidieven frequent omdat de bekleding niet verwijderd en blijft keratine produceren.

Gebruik een volledige besnijdenis als de meest definitieve behandeling. Deze methode heeft de minste kans op herhaling of ontbrekende een verandering maligniteit. De wond kan onmiddellijk worden gehecht of afgevoerd voor sluitingstijd. Het voornaamste nadeel is groter wond met een grotere kans op littekens.

Voer mini-incisies aan de epidermale cysten uitlekken en verwijder de bekleding door de opening. Dit kan ook worden gedaan met trephination en een punch biopsie. Een andere techniek is een diathermie naald in de cyste te decomprimeren. De bekleding kan dan toegankelijk als nodig. De wonden van al deze technieken zijn vaak klein genoeg om secundair genezen.

Mondeling antibiotica tegen Staphylococcus infecties na de operatie.