hoe hyperthyroid & hypothyroid getalbegrip

De schildklier is een kleine klier die een enorme rol in onze stofwisseling speelt. Als het niet goed functioneert, kunnen we de gevolgen zien in alles, van de bloeddruk en het cholesterolgehalte, seksuele en spijsvertering en de totale energie-niveaus. Gemeenschappelijke laboratoriumtests voor schildklierfunctie maatregel zowel de bedragen van de effectieve schildklierhormonen evalueren – T3 en T4 – aanwezig in het bloed, en ook het niveau van TSH of Thyroid Hormone ondersteuning, waarbij de hypofyse wanneer de schildklier gelooft is niet doet zijn werk. Bovendien schildklierbloedtesten soms gemeten niveaus van schildklierantilichamen, die indicatoren kunnen zijn van auto-immune aandoeningen die schildklierfunctie compromis.

Controleer de mate van TSH hormoon op uw lab testresultaten. Als dit aantal minder dan 0,3 is, dan kunt u last heeft van hyperthyreoïdie of een overactieve schildklier. Als deze hoger is dan 3,3, dan kunt u last heeft van hypothyreoïdie, of een trage schildklier, hoewel sommige artsen iets lager dan 5,5 te zijn in het normale bereik te overwegen. Een hoge of lage TSH aantal op zichzelf misschien niet een afdoende indicator van de schildklier problemen, omdat de hypofyse scheidt dit hormoon in reactie op de meting van de schildklierfunctie. Abnormale TSH niveaus kan een aanwijzing voor uw hypofyse gezondheid bieden.

Controleer het T4 niveau van uw schildklier lab testresultaten. Dit getal geeft de hoeveelheid thyroxine in het bloed, dat is een combinatie van het natuurlijke hormoon dat de schildklier produceert en synthetische hormonen die je kan nemen om lage natuurlijke niveaus te vullen. Hoge niveaus van T4 kan aangeven hyperthyroïdie, vooral in combinatie met lage TSH, en lage niveaus van T4 kan aangeven hypothyreoïdie, vooral in combinatie met hoge TSH.

Controleer de T3-niveau op uw schildklier lab testresultaten. Dit aantal is de niveaus van andere schildklierhormoon triiodothyronine genaamd, die ook door de schildklier maar significante reductie dan thyroxine. Hoge niveaus van T3 kan aangeven hyperthyroïdie, vooral in combinatie met lage TSH, en lage niveaus van T3 kan aangeven hypothyreoïdie, vooral in combinatie met hoge TSH.

Controleer het niveau van de schildklier antilichamen op je schildklier lab testresultaten. De hoge niveaus aan te geven dat wat schildklier voorwaarde dat u ondervindt waarschijnlijk kan worden veroorzaakt door een auto-immune aandoening.