hoe je aders en slagaders ontstoppen

Slagaders en aders beide bloedvaten maar met verschillende functies. Slagaders te pompen bloed van het hart naar de rest van je lichaam met voedingsstoffen en zuurstof aan te vullen, terwijl de aderen terug naar het hart te brengen het bloed. Om gezond te blijven, moet je ernaar streven om deze bloedvaten unclogged houden. Verstopte slagaders kan leiden tot atherosclerose, ophoping van vetten in en op de vaatwanden (plaques), die bloedstroom beperken, volgens de Mayo Clinic. Als deze plaques barsten, kunt u bloedstolsels in uw aderen.

Stop onmiddellijk met roken en krijg oefenen de meeste dagen van de week. Roken beschadigt uw bloedvaten en maakt het moeilijker voor u om te oefenen. Oefening zal helpen uw bloedcirculatie en uw lichaam helpen ontwikkelen van nieuwe bloedvaten, waardoor de druk op de reeds verstopte vaten tot deze ontstoppen verminderen. Bezighouden met spierversterkende oefeningen, zoals push-ups, squats en sit-ups, in aanvulling op cardiovasculaire oefening zoals joggen, fietsen, wandelen, traplopen en zwemmen.

Eet een gezond dieet. Vermijd gehydrogeneerde vetten, verwerkte maaltijden en bars, zout en suikerhoudende voedingsmiddelen en alle witte bloem gebak. Fruit, groenten, water, noten, volkoren graanproducten en mager vlees en vis moet worden de belangrijkste nietjes van uw dieet. Kersen, aardbeien, knoflook, spinazie, wilde zalm, olijfolie, groene thee en zoete aardappelen zal helpen ontstoppen je bloedvaten natuurlijk.

Afvallen en op gewicht te blijven. “Als je te zwaar bent, het verlies van zo weinig als 5 tot 10 pond kan helpen uw risico op hoge bloeddruk en een hoog cholesterol te verlagen, twee van de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van atherosclerose,” meldt de Mayo Clinic. Het onderhouden van uw gewicht zal uw bloeddruk te verlagen en verminderen uw kansen op het krijgen van diabetes.

Vraag uw arts over drugs te helpen ontstoppen uw slagaders. Medicijnen verlagen van slechte cholesterol – low-density lipoprotein – en biedt de goede soort – high-density lipoprotein – beschikbaar zijn, in aanvulling op de anti-bloedplaatjes medicatie, die uw kansen op het ontwikkelen van bloedstolsels in uw aderen zal verminderen.

Denk aan een operatie als je bloedvaten blijven verstopt. Keuzes omvatten angioplastie, bypassoperatie, trombolyse en endarterectomy.