hoe je een bedlegerige patiënt wassen

Bedlegerige patiënten moeten worden gebaad regelmatig omdat hun huid blijft oliën en zweet produceren, hoewel ze niet actief zijn. Houd uw patiënt schoon en comfortabel door het wassen van het ene deel in een tijd en voor de rest van zijn lichaam met een warme deken of een handdoek. Hier zijn een paar tips om u te helpen een goede spons bad te geven.

Verwijder de kleding van de patiënt, ene lid tegelijkertijd en dekken blootgestelde huid met een deken of handdoek.

Te beginnen met de vingers en werk je weg naar de oksel, wassen en spoel een arm, droog hem met een warme handdoek en bedek het met een deken. Herhaal dit met de andere arm.

Verwijder beddengoed omlaag naar het middel van de patiënt. Was en droog de borst en de buik. Bedek de patiënt met een warme handdoek of een deken zodra zijn borst schoon is.

Was elk been afzonderlijk, te beginnen met de tenen en werken tot de heup. Bedek het been met een warme deken of handdoek zodra het droog.

Plaats handdoeken of een deken onder je patiënt voor het baden aan het beddengoed droog te houden, of strip de lakens na het baden en te vervangen door schone bedden.

Draai de patiënt op haar zij en was haar rug met een warme, zeepachtige washandje. Wees voorzichtig niet te rollen haar te ver naar voren. Spoel haar rug met een schone doek, droog en haar bedekken met een deken.

Was het gezicht van de patiënt in schoon, warm water, met behulp van een schaal van het bed. Afspoelen en afdrogen.

Plaats de schaal onder het hoofd van de patiënt en het gebruik van een kopje warm water om zijn haar te spoelen als je te wassen. Droog haar zo volledig mogelijk met een microvezel of badstof handdoek. Plaats een warme, droge handdoek onder zijn hoofd tegen het kussen droog te houden.