hoe om de symptomen van lage kaliumgehalte behandelen

Kalium is een van de mineralen die functioneert als een positieve elektrolyt waterbalans in het lichaam. Veel voorkomende symptomen van tekort aan kalium zijn een droge mond en extreme dorst, zwakte, vermoeidheid en spierkrampen. Laag kaliumgehalte in het bloed kan worden veroorzaakt door ziekte, slechte voeding of het gebruik van diuretica, bepaalde hartaandoeningen medicijnen of corticosteroïden. Gelukkig kan de symptomen van tekort aan kalium succes worden behandeld door het volgen van de instructies van uw arts zorgvuldig.

Klik hier voor de aanbevolen dagelijkse inname van kalium, dat is 2000-3500 mg ongeacht hoeveel calorieën je verbruikt. Atleten en zwangere vrouwen kunnen meer kalium nodig om vermoeidheid te voorkomen en controleren van de bloeddruk. Hogere volwassenen nemen toe kalium in hun voeding om de bloeddruk te verlagen en het risico op hart- en vaatziekten veroorzaakt door nuttigen van te veel zout.

Vermijd overmatig gebruik van laxeermiddelen en aspirine, die het evenwicht van kalium in het lichaam waardoor een onregelmatige hartslag en spierpijn en zwakte kunnen beïnvloeden. Gezonde kaliumgehalte bevorderen regelmatige hartslag en de normale spiercontracties.

Eet voedingsmiddelen met een hoog kalium, een mineraal gevonden in sommige hoeveelheid in de meeste vlees, fruit en groenten. Bananen, yams, citrusvruchten, abrikozen, watermeloen, pruimen, rozijnen, dadels, en meloen zijn allemaal kalium-rijk voedsel. Inclusief melk, volle granen, broccoli, spinazie, asperges, aardappelen schillen, wortelen, zalm, sardines, en melasse in uw dieet kan helpen om kaliumspiegel ook. Je lichaam moet genoeg kalium als je een goed uitgebalanceerd dieet te eten.

Gebruik een zoutvervanger die kaliumchloride bevat, maar vraag eerst uw arts, zoals zoutvervangers gevaarlijk voor mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals diabetes of nierziekten kan zijn. Personen met verminderde nierfunctie zijn niet teveel kalium uit het lichaam. De aandoening kan ernstige, zelfs levensbedreigende gevolgen hebben, terwijl mensen met een gezonde nieren hebben meestal geen moeite met het bevrijden van het lichaam van teveel kalium.

Bijwerkingen van kalium supplementen diarree, misselijkheid en braken. Als de symptomen aanhouden, stop het gebruik en bel uw arts;. Zorg ervoor dat uw arts op de hoogte over eventuele drug allergieën, nierproblemen, hart-en vaatziekten, of een voorgeschiedenis van maagzweren voor het voorschrijven van kalium.

De behandeling van de symptomen van een laag kalium met OTC drugs of medicijnen voorschrijven. Artsen niet aan te raden het nemen van over-the-counter kaliumsupplementen, tenzij patiënten te bespreken een juiste dosering van tevoren. Kalium kan zich ophopen in het lichaam, en vaak mensen te veel wanneer het proberen te behandelen kalium tekortkomingen zelf. Uw arts kan ervoor kiezen om een ​​kalium supplement voorschrijven, zodat hij kan controleren kaliumgehalte in het bloed en let op eventuele symptomen van te veel kalium.

Neem alle medicijnen zoals voorgeschreven door uw arts of apotheker. Vraag uw arts over andere medicijnen voor het regelen van hoge bloeddruk, die niet zo waarschijnlijk om het lichaam van kalium uitputten kunnen zijn. Diuretica, die vaak worden gebruikt voor de behandeling van hypertensie en hoge bloeddruk, werken door het helpen het lichaam uitscheiden zout en vocht. Uitscheiden andere belangrijke voedingsstoffen uit het lichaam is een veel voorkomende bijwerking.

Beperk de consumptie van alcohol en cafeïne, zoals te veel van een van beide elektrolyt onevenwichtigheden kunnen veroorzaken. Alcohol kan ook de bijwerkingen van bepaalde medicijnen voorgeschreven om laag kaliumgehalte behandelen verhogen.

Raadpleeg uw arts voor de behandeling van eventuele onderliggende medische oorzaken van tekort aan kalium. Deze kunnen hyperthyroïdie of een erfelijke aandoening die familiale periodieke verlamming, waarbij een persoon sporadische aanvallen van spierzwakte of verlamming kunnen lijden.