hoe Provera te gebruiken om je menstruatie te krijgen

Hormonale stoornissen veroorzaken verschillende problemen voor vele vrouwen. Provera is de merknaam voor medroxyprogesteron, een vrouwelijk hormoon vergelijkbaar met de natuurlijke progesteron geproduceerd door het lichaam. Provera heeft vele toepassingen en wordt vaak voorgeschreven om progesteron te vervangen wanneer het lichaam niet genoeg te maken. Volgens de National Library of Medicine VS, kan Provera worden gebruikt om een ​​normale menstruatiecyclus bij vrouwen die niet hebben menstruatie gedurende ten minste zes maanden en die niet zwanger zijn of in de menopauze te initiëren. Er zijn belangrijke stappen te volgen bij het gebruik van Provera om uw menstruele cyclus te beginnen.

Bel uw gynaecoloog om een ​​complete fysieke check-up te plannen. Omdat sommige hormonale medicijnen uw risico op kanker kunnen verhogen, zal dit examen omvat een vaginale examen en screenings voor hormoon bepaalde vormen van kanker. Artsen voeren vaak een borstonderzoek bij patiënten beginnende hormoontherapie te wijten aan borst veranderingen die kunnen ontstaan ​​door hormonale medicijnen.

Geef een volledige familiegeschiedenis van ziekten aan uw arts, met inbegrip van alle soorten van kanker bij vrouwen waarvoor de leden van uw familie zijn behandeld. Dit is belangrijk omdat je Provera niet moet nemen als u een voorgeschiedenis van hormoon-gerelateerde kanker, zoals borst- of baarmoederkanker, volgens Drugs.com. Provera kan leiden tot aangeboren afwijkingen, dus vertel uw arts als u denkt dat u zwanger zou kunnen zijn.

Informeer uw arts als u een allergische reacties op hormonale medicijnen hebben gehad. Vaak allergische reacties omvatten netelroos, ademhalingsproblemen en zwelling van uw gezicht, lippen of tong. Vragen dringende behandeling van levensbedreigende allergische reacties, zoals moeite met ademhalen als gevolg van zwelling van de luchtwegen.

Bevestig met uw arts welke dag je nodig hebt om te beginnen met het nemen van Provera. Progestine hormonen worden vaak gestart op een bepaalde dag van de menstruatiecyclus, waardoor de medicatie te werken met het lichaam en niet tegen. Bespreek uw normale menstruatiecyclus met uw arts, met inbegrip van de datum van uw laatste cyclus.

Neem Provera met voedsel om maagklachten te voorkomen.

Neem Provera met een vol glas water precies zoals het is voorgeschreven door uw arts. Volgens HealthSquare.com wordt Provera gewoonlijk eenmaal daags gedurende vijf tot 10 dagen elke maand een regelmatige menstruele cyclus initiëren. Vaginale bloeden begint meestal binnen zeven tot 10 dagen na de terugtrekking uit Provera therapie.

Meld eventuele nadelige invloed op uw gynaecoloog, zoals zwelling in de benen, pijn in de benen, pijn op de borst, flauwvallen of misselijkheid. Educate jezelf op de bijwerkingen van Provera therapie door het lezen van de bijsluiter die door de apotheek waar uw recept was gevuld. Het kan verschillende cycli van de behandeling te nemen om de volledige voordelen van Provera therapie zien.

Woon regelmatig afspraken met uw arts om je voortgang op Provera therapie te evalueren. Informeer uw arts als uw toestand verslechtert of niet verbetert. Provera is slechts één van de medicijnen die worden gebruikt om te helpen initiëren regelmatige cyclus, dus wees niet bang om te melden dat de medicatie niet werkt voor u zijn.