hoe uitlaat brandwonden te behandelen

Een hete uitlaat pijp van een motorfiets of ander voertuig kan de huid verbranden. Burns zijn beoordeeld eerste graad, tweede graad of derde graad afhankelijk van het niveau van weefselschade. Thuisbehandeling is vaak voldoende voor velen de eerste graad of tweede graad brandwonden geluiddemper, maar wellicht meer ernstige brandwonden medische behandeling nodig. Elk jaar meer dan 1 miljoen Amerikanen krijgen medische hulp voor brandwonden en meer dan 50.000 in het ziekenhuis voor de verwondingen, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.

Kijk naar de verbrande gebied om de ernst te bepalen. Roodheid, lichte zwelling en pijn zijn tekenen van een eerste graad brandwonden. Een tweede graad brandwonden heeft meer zwelling en pijn, samen met blaren.

Meet het gebied van de branden. Een kleine brandwonden minder dan 3 centimeter in diameter en niet dieper dan de eerste lagen van de huid. Als de uitlaat branden is ernstiger dan dit, doe het niet te behandelen jezelf, maar een arts raadplegen. Burns op het gezicht, handen, lies, billen of voeten vereisen ook medische zorg, evenals brandwonden op de ellebogen of knieën, volgens de Case Western Reserve University.

Houd het verbrande gebied onder koud stromend water, of ondergedompeld in koud water de huid af te koelen. Het toepassen van natte kompressen van schoon, zacht materiaal is een andere manier om het verbrande gebied te koelen. Koel voor ongeveer 15 minuten.

Solliciteer aloë gel of lotion, een antibioticum zalf of een zachte moisturizer om de verbrande gebied, zorg dat u de huid niet te verstoren. Dit zal de huid te kalmeren en te voorkomen dat uitdroogt.

Bedek de brandwond met een steriele pleister of gaasje. Solliciteer medische tape om het gaas te beveiligen. Het verband zal het gebied van verdere schade of infectie te beschermen.

Neem een ​​over-the-counter pijnstiller, zoals aspirine, acetaminofen of ibuprofen, om de pijn en zwelling. Lees de instructies aandachtig voor dosering informatie.

Verander het gaas of bandage regelmatig te controleren op infecties. Tekenen van infectie zijn onder meer pijn of zwelling, koorts, lopende drainage, gezwollen lymfeklieren of een gebied dat niet geneest. Als u deze symptomen ziet, medische hulp zoeken.