incubatietijd voor urineweginfecties

Een urineweginfectie (UTI) ontstaat wanneer bacteriën beweegt de urethra in de blaas, ureters en / of nieren. Urineweginfecties gemakkelijk behandeld, maar kan een ernstig gezondheidsprobleem indien onbehandeld. Volgens de National Kidney en Urologic Disease Information Clearinghouse (NKUDIC), zijn zij goed voor ongeveer 8 miljoen bezoeken aan artsen per jaar. Incubatietijd voor UTI kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, afhankelijk van de bacteriën die de infectie veroorzaakt.

Urineweginfecties kan veroorzaakt zijn een aantal verschillende bacteriën, maar de meest voorkomende oorzaak is de bacterie E. coli. Deze bacterie van nature in de menselijke darm. E. coli kan de urinewegen als gevolg van onjuist badkamer gewoonten in te voeren. E. coli heeft een incubatietijd ergens drie tot acht dagen, volgens de World Health Organization.

Urineweginfecties kan ook worden veroorzaakt door chlamydia, dat seksueel wordt overgedragen. Echter, urineweginfecties veroorzaakt door deze bacteriën minder vaak dan die veroorzaakt door E. coli en zijn meestal beperkt tot de blaas en urethra. Chlamydia heeft een incubatietijd van 1-3 weken, volgens Dr Debra E Houry, universitair hoofddocent van de Emergency Medicine aan de Emory University.

Mycoplasma is het best bekend als een oorzaak van longontsteking, maar het is onlangs geïdentificeerd als een seksueel overdraagbare infectie die ook urineweginfecties veroorzaken. De incubatietijd voor Mycoplasma genitalium, de mycoplasma bacteriën die urineweginfecties veroorzaakt, is nog niet stevig gevestigd. Echter, volgens Dr Ken B Waites, directeur van de klinische microbiologie aan de Universiteit van Alabama in Birmingham, de gebruikelijke incubatietijd van mycoplasma is tussen de één en drie weken.

Sommige mensen zijn een hoger risico op urineweginfecties dan anderen. Vrouwen hebben de neiging om meer urineweginfecties dan mannen krijgen, om redenen die niet volledig begrepen, maar die waarschijnlijk te maken met de anatomische verschillen van mensen, zoals een kortere urinebuis. Diabetici en mensen die nierstenen kunnen ook meer vatbaar voor UTI zijn. Sommige vrouwen hebben recidiverende urineweginfecties tijdens de zwangerschap; NKUDIC schat dat 2 tot 4 procent van de zwangere vrouwen een UTI zal ontwikkelen. Catheterisatie en immuundeficiëntie kan ook bijdragen aan urineweginfecties.

Een arts zal uw UTI een diagnose door het controleren van uw urine op bloed of pus. Dit zal een “schone vangen” urinemonster, die wordt gedaan in het kantoor van de dokter nodig. Urineweginfecties veroorzaakt door chlamydia of mycoplasma kan een meer grondige bacteriecultuur nemen te diagnosticeren.