Informatie over het extraheren van extra tanden in het tandvlees

Van de verdoving aan de na de operatie hersteltijd, een chirurgische benadering van de behandeling leidt tot vragen en zorgen. Chirurgische extractie van boventallige tanden is geen uitzondering. De procedure kan verwarrend en intimiderend voor een patiënt, die doorgaans bespreekt chirurgische mogelijkheden met een tandarts of kaakchirurg zijn.

Volgens het Mount Sinai Medical Center Family Guide to Dental Health, Boventallige tanden zijn “extra tanden, buiten het normale aantal” dat “komen het meest voor onder de definitieve tanden.” Het meest gezien is de “mesiodens,” een kleine snijtand die zich vormt tussen de bovenste twee centrale snijtanden.

Tandartsen diagnosticeren boventallige tanden een paar verschillende manieren, waarvan de eerste is uitbarsting. Tijdens de evaluatie zal de tandarts de tanden en omliggende weefsels te onderzoeken.

De term “extractie”, zoals gedefinieerd door de Bantam Medical Dictionary, is “de chirurgische verwijdering van een deel van het lichaam.” Een tandarts zal tanden extraheren door toepassing van extractie tang om de kroon of wortel van de tand te ontwrichten uit het stopcontact. Wanneer dit niet mogelijk is omdat de tand of wortel diep begraven in het bot extractie kan betekenen het verwijderen van bot en tanden verdelen.

Een chirurgische extractieprocedure verwijdert de derde molaren. Deze extracties, die vaak betrokken boren en algemene anesthesie, komen vaak voor in ingewikkelde tandheelkundige gevallen. Boventallige tanden vereisen vaak chirurgische extractie voor verwijdering.

De tandarts zal een follow-up afspraak voor een week te plannen na de operatie om genezing en de botdichtheid te controleren, vragen te beantwoorden, verwijderen hechtingen indien noodzakelijk en eventuele eerdere bezwaren opnieuw te evalueren. Voorafgaand aan het ontslag van de patiënt, zal de tandarts na de operatie instructies te geven. Genezing duurt meestal ongeveer twee weken.