is bacteriële vaginose besmettelijk?

Bacteriële vaginose is de meest voorkomende vorm van vaginale infectie die onder de meer algemene categorie valt “vaginitis.” Veel vrouwen kunnen afvragen of dit soort vaginitis is besmettelijk, zodat ze kunnen de juiste voorzorgsmaatregelen nemen. Helaas, de precieze oorzaken van bacteriële vaginose zijn nog grotendeels een mysterie, zelfs voor de gezondheid autoriteiten van de Centers for Disease Control en de Mayo Clinic, die er rekening mee dat geslachtsgemeenschap bacteriële vaginose kunnen verspreiden, maar dat het ook heeft gezien bij vrouwen die niet seksueel actief ook. Er zijn echter factoren bekend dat bepaalde groepen vrouwen meer risico op het krijgen van bacteriële vaginose zetten.

Een gezonde vagina een juiste balans van gezonde en schadelijke bacteriën of ‘flora’, zoals lactobacillus bacteriën type dat de vagina pH in balans houdt. Wanneer ongezonde bacteriën halen de nuttige bacteriën, wordt de pH-balans verstoord en infectie optreedt. Vrouwen met bacteriële vaginose kunnen symptomen zoals tederheid en jeuk in en rond de vagina, branderig gevoel tijdens het plassen, en een dunne vaginale afscheiding met een visachtige geur heeft ervaren. Ontlading is meestal meer uitgesproken na de seks.

Bacteriële vaginose wordt niet beschouwd als een seksueel overdraagbare ziekte, mannelijke partners niet dezelfde kiem in henzelf die hen veroorzaakt een soortgelijke toestand ervaren. Daarom mannelijke seksuele partner van de vrouw meestal niet behandeld of ze bacteriële vaginose. Volgens de CDC, bacteriële vaginose kan worden verdeeld vrouwelijke seksuele partners.

Hoewel de rol van seksuele activiteit en bacteriële vaginose niet definitief is vastgesteld, vrouwen die meerdere seksuele partners of een nieuwe seksuele partner hebben de neiging om meer risico te zijn voor bacteriële vaginose. Andere factoren die de incidentie van bacteriële vaginose kunnen verhogen zijn gebruik van een spiraaltje (IUD) en douchen.

Naast ongemak, meestal bacteriële vaginose niet leidt tot ernstige gezondheidsproblemen. Het kan echter vrouwen gevoeliger voor andere seksueel overdraagbare aandoeningen, waaronder AIDS / HIV maken. Zwangere vrouwen lopen het risico op vroeggeboorte en een laag gewicht baby’s. Bacteriële vaginosis is ook gekoppeld aan ontstekingsziekte, die kan leiden tot onvruchtbaarheid en ectopische zwangerschap bekken.

Bacteriële vaginosis behandeld met antibiotica, hetzij orale of topische vormen. Een arts zal meestal ofwel metronidazol of clindamycine om de infectie te lossen voorschrijven. Hoewel mannelijke seksuele partners over het algemeen niet worden behandeld, moeten vrouwen die partners van hetzelfde geslacht de mogelijke noodzaak van gelijktijdige diagnose en behandeling te bespreken.