is er een verband tussen schimmelinfecties & nierstenen?

Nierstenen kan een zeer pijnlijke aandoening, waarvoor vaak een operatie. In de afgelopen jaren is er steeds meer bewust van de slopende reeks symptomen die gepaard gaan met de microbe candida albicans, die schimmelinfecties, variërend van spruw veel meer ernstige aandoeningen veroorzaakt geweest. Veel deskundigen nu dat er inderdaad een verband tussen candida albicans en de ontwikkeling van een aantal gangbare niersteen kan zijn.

Candida albicans is een gist aangetroffen in het maagdarmkanaal. In een gezonde persoon kan niet schadelijk, maar bij patiënten met lage immuniteit of aangetast spijsverteringsstelsel is aangetoond laten groeien en veroorzaken veel gezondheidsproblemen. Studies hebben aangetoond dat een tekort van “goede” bacteriën in de maag, zoals vaak wordt veroorzaakt door een antibioticakuur, toestaan ​​candida albicans gist te laten groeien en een negatieve invloed op de gezondheid.

De enige functie van de nieren is om afvalstoffen uit het bloed te verwijderen. Afval wordt overgebracht naar de blaas wordt uitgescheiden urine. Echter, kunnen bepaalde afvalproducten kristalliseren binnen de nieren, en uiteindelijk vormen pijnlijke nierstenen. De meeste nierstenen bestaan ​​voornamelijk uit calciumverbindingen, in het bijzonder calciumoxalaten. Oxalaten zijn natuurlijk voorkomende verbindingen die in veel verschillende menu dat hoofdzakelijk groenten en fruit, maar in lage niveaus. Candida albicans en andere gisten en schimmels is bekend dat bronnen van oxalaten worden.

Aangezien oxalaten nature in voedsel is het moeilijk om het gebruik te vermijden, maar er zijn aanwijzingen dat candida albicans overgroei verhoogt de aanwezigheid van oxalaten. De natuurgeneeskundige arts Tracy Tranchitella suggereert dat niet alleen candida albicans een directe bron van oxalaten, maar ook dat een gebrek aan normale “good” verteringsbacteriën-veroorzaakt door candida-absorptie en kan de werking van oxalaten verergeren.

Er is extra bewijs dat oxalaten remmen het immuunsysteem. Wanneer dit gebeurt, is het lichaam minder goed in staat om zich te verdedigen tegen ziekteverwekkers zoals candida albicans. Indirect kan de proliferatie van candida gist, die op zijn beurt verhoogt de niveaus van steenvormende oxalaten veroorzaken. Klinische studies hebben vond een aantal nier- en blaasstenen te worden besmet met candida gisten, neergeslagen met oxalaat kristallen en invasie van de omliggende gebieden.

Er is overtuigend bewijs voor een verband tussen schimmelinfecties en calciumoxalaat nierstenen. Oxalaat niveaus worden verhoogd door de aanwezigheid van candida, en op zijn beurt candida gestimuleerd door verhoogde oxalaat activiteit. Hoewel onderzoek toont wel een vicieuze cirkel die de twee aandoeningen in sommige gevallen is er geen bewijs dat de twee aandoeningen altijd coëxisteren.