kaak problemen symptomen

Kaak problemen veroorzaken pijn en ongemak voor miljoenen mensen per jaar. Kaak problemen worden meestal veroorzaakt door een trauma of de ziekte van het kaakgewricht (TMJ). Deze verbinding wordt direct geplaatst vóór het oor en bestaat uit een glijdende kogelgewricht met een schijf daartussen. Het is een verbinding die veelvuldig wordt gebruikt. Om een ​​kaak probleem op te lossen, is het belangrijk te weten symptomen die kunnen optreden zodat de juiste behandeling kan worden gezocht.

Hoofdpijn, zoals migraine of spanning, kan ook een symptoom van kaak problemen. Veel mensen die hebben geleden met deze vormen van hoofdpijn vinden opluchting toen ze de TMJ behandeld, soms door middel van een chirurgische ingreep. Sommige mensen kunnen hoofdpijn die zijn onbruikbaar te hebben en ervoor zorgen dat ze een verminderde kwaliteit van leven hebben. Deze mensen kunnen meestal lokaliseren hoofdpijn wordt veroorzaakt door overmatig kauwen (zoals kauwgom).

Iemand met een kaak kunnen eveneens een popping in hun kaak. Dit wordt veroorzaakt wanneer het kaakgewricht wordt verzwakt en de bal en socket wrijven tegen elkaar. Dit knallen kan optreden wanneer de persoon eet, geeuwen of zelfs praten. Dit popping kan nog erger worden wanneer je repeterende bewegingen doen of gruis je tanden. De stress en spanning op een reeds verzwakte gewricht kan ernstiger kaak problemen veroorzaken. Aangezien deze toestand verslechtert het kan leiden tot de gezamenlijke vergrendeling omhoog.

In sommige gevallen zullen gezamenlijk de kaak vergrendeld worden. De Dental Health Index meldt dat lock kaak (Trismus) geheel of gedeeltelijk kan zijn en wordt veroorzaakt wanneer de schijf in het midden van het kaakgewricht wordt verdreven en maakt de kaak immobiel. Dit kan heel pijnlijk zijn en leiden tot veel problemen voor iemand die probeert om te eten of praten. De Mayo Clinic meldt ook dat dit probleem kan maken het erg moeilijk voor een persoon te openen of te sluiten hun mond. De verbinding kan opsluiten een klein aantal keren of het kan iets dat vaak optreedt.

Gebreken in het kaakgewricht veroorzaken vaak oorproblemen. Pijn en tederheid kan worden gevonden in en rond het oor (dat ook de TMJ). Ze kunnen ook enige moeite horen of zelfs problemen met knallen in het oor hebben. Volgens Dr Barry C. Cooper, DDS, kan het geluid vervormd of gedempt lijken of het oor kan zelfs voelen verstopt. In ernstige gevallen, sommige mensen hebben misselijkheid of duizeligheid aan dit probleem.

Sommige mensen die hebben kaak problemen hebben ook spiervermoeidheid in de kaak en gezichtsspieren. Deze vermoeidheid wordt veroorzaakt wanneer een reeds zwakke TMJ is te veel gebruikt of heeft stress aangebracht (zoals het moeten kaak geopend voor langere tijd te houden). Een persoon kan melden dat hun gezichtsspieren moe of pijnlijk. De aangezichtspijn optreedt rond de kaak, oren of slechts aan een zijde van het gezicht. De pijn zelf kan saai of scherp zijn en kan een veelvuldig voorkomen zijn.

De zenuw die door het kaakgewricht loopt vermengt ook de spieren in de achterkant van de nek. Hierdoor kan kaak problemen ook leiden nekklachten. Neck kwesties zoals stijfheid, pijn en pijn komen vaak voor. In ernstiger gevallen kan een persoon gevoelloosheid, tintelingen, misselijkheid, braken en zelfs visie problemen ervaren. In deze situatie, is snelle medische behandeling.