kaakholte tumor symptomen

De kaakholten liggen achter de jukbeenderen. Tumoren ontwikkelen zich vaak in de maxillaire sinus. Het National Cancer Institute definieert een tumor een massa van extra weefsel veroorzaakt door nieuwe cellen geproduceerd wanneer ze niet nodig zijn.

Goedaardige tumoren veroorzaken meestal geen gezondheidsproblemen. Goedaardige tumoren veroorzaken alleen problemen wanneer ze luchtstroom blokkeren of belemmeren sinus drainage. Kwaadaardige tumoren zijn kwaadaardig. Ze groeien vaak buiten de sinus regio en invloed op andere weefsels.

Kaakholte tumoren veroorzaken veel symptomen in de neus. Volgens Cedars-Sinai gemeenschappelijke neus symptomen zijn hardnekkig verstopte neus, in het bijzonder aan de ene kant; postnasale drip, frequente en aanhoudende neusbloedingen en verlies van reuk of smaak.

Druk onder de ogen en tederheid van de wangen soms begeleiden kaakholte tumoren. Wanneer een tumor zeer groot drukt hij op andere weefsels en ontsteking veroorzaakt, wat leidt tot pijn en tederheid.

Sinds kaakholte tumoren druk uitoefenen op weefsels in het hoofd dat ze soms leiden tot sinus hoofdpijn. De Universiteit van Maryland Medical Center beschrijft sinus hoofdpijn als “een doffe, diepe, kloppende pijn aan de voorkant van je hoofd en gezicht.”

Kaakholte tumoren mogelijk blokkeren de drainage van slijm uit de holte. Dit kan leiden tot een bacteriƫle sinus infectie. Symptomen zijn onder meer tederheid van het gezicht, sinus hoofdpijn, ademhalingsproblemen en duizeligheid.