ketoconazol behandelingen voor ringworm in het lichaam

Als u een jeukende, ringvormige uitslag op de huid, kunt u ringworm van het lichaam, ook wel bekend als tinea corporis hebben. Ringworm is niet een echte worm, maar een eenvoudige schimmelinfectie die is gemakkelijk te behandelen met medicatie voorschrijven. Een medicijn gebruikt in ringworm behandeling is ketoconazol, die u plaatselijk of oraal kan nemen.

Als u een ringworm infectie van de huid die niet duidelijk op zijn eigen of te reageren op over-the-counter-behandelingen, kan uw arts een sterke actueel medicatie genaamd ketoconazol voorschrijven. Volgens de Mayo Clinic, is dit anti-schimmel middel gebruikt voor alle soorten van ringworm, en schimmelinfecties en seborroïsche dermatitis, en is een van de vele topische ringworm medicijnen die uw arts kan voorschrijven om de behandeling van een infectie. Het is verkrijgbaar in diverse vormen, zoals gel, shampoo of crème. Uw arts zal u helpen kiezen welk type te gebruiken, afhankelijk van de locatie van de infectie op je lichaam.

Als de actuele vorm van de medicatie niet afdoende behandeling van uw ringworm infectie, kan uw arts orale ketoconazol voorschrijven. Deze behandeling wordt ook gebruikt door mensen die geen griseofulvine, een algemeen gebruikt type orale anti-schimmel medicatie innemen. In tegenstelling tot de actuele ketoconazol, is de orale route meestal voorgeschreven voor meer ernstige schimmelinfecties van de huid, met inbegrip blastomycosis en paracoccidioidomycosis. Volgens de Mayo Clinic, orale ketoconazol is alleen beschikbaar in tabletvorm via een doktersrecept.