levensverwachting van kinderen met type 1 diabetes

Type 1 diabetes is een chronische aandoening waarbij het lichaam geen insuline maakt en niet in staat is om de bloedsuikerspiegel te gebruiken voor energie. De levensverwachting voor Type 1 diabetes is afhankelijk van levensstijl, de kwaliteit van de zorg en hoe goed de diabetische controles zijn bloedsuikerspiegel.

Volgens de Juvenile Diabetes Research Foundation, is de levensverwachting in het algemeen verkort van zeven tot 10 jaar. Medische vooruitgang zijn het sluiten van de levensverwachting kloof tussen diabetici en niet-diabetici.

Diabetici zijn vatbaar voor complicaties, die de levensverwachting kunnen verkorten. Hoge bloeddruk, hart-en vaatziekten en nierfalen zijn beide voorkomende complicaties van diabetes.

Dieet en lichaamsbeweging kan zowel het verbeteren van de levensverwachting door het behoud van een gezond lichaamsgewicht en de controle van de bloedsuikerspiegel. Stimuleer je kind om regelmatige lichaamsbeweging te krijgen: Oefening helpt ook voorkomen dat diabetische complicaties, zoals hart-en vaatziekten en hoge bloeddruk.

Type 1 diabetici controle over hun bloedsuikerspiegel met insuline en regelmatig lezingen bloedsuikerspiegel. Diabetici die een regelmatige regime te volgen hebben een betere controle van hun bloedsuikerspiegel en een lager risico op complicaties.

Met de juiste zorg en een gezonde levensstijl, kunnen kinderen met diabetes leven lang en gezond leven.