lota huidziekte

De wetenschappelijke naam voor lota huidziekte pinta, die is afgeleid van het Spaans betekent de geverfde of gevlekt is. Het is geen verrassing dat Christoffel Columbus ‘schip, de Pinta, die Spanje in augustus 1492 op weg naar Amerika vertrokken, geeft de bevolking ruimte die deze ziekte treft: het Caribisch gebied en Zuid-en Midden-Amerika.

Blauw, zwart of lichte vlekken in donkere huidskleur mensen van Afrikaanse afkomst en roze, rood of donker bruine vlekken in de reële-complexioned individuen zijn symptomatisch voor lota of pinta. De verkleuringen zijn niet kwaadaardig, maar ze zijn waarschijnlijk groter naarmate de tijd verstrijkt en de fasen vooraf. Men kan primaire, secundaire of tertiaire pinta hebben met overeenkomstige niveaus van ernst. In de vroege fase, kan een minuscule laesie zijn aangeduid op de benen, en na incubatie en snelle verspreiding kan de beengebieden overdekte geworden. De ziekte aanvallen jonge kinderen en die op het hoogtepunt van de kwetsbaarheid van jonge kinderen tot 30-jarige volwassenen. In ernstige gevallen, misvorming optreedt.

De Lota ziekte is zeer besmettelijk, dus contact met de huid moet worden vermeden. Prime dragers van lota zijn insecten. Insecten overdracht van de ziekte en open de huid om de bacterie te ontvangen. Met de plaag van muggen en andere insecten in warme klimaten, lota geschikt is om op grote schaal worden doorgegeven. In dat geval, insecticiden, mosquito middelen of vaccins haalbaar preventieve maatregelen tegen lota. Soms oneigenlijk hygiëne resultaten in en verspreidt zich lota, dus een goede clean-up moet een minimum te beperken, zo niet het oplossen van de kwestie.

De voorgeschreven behandelingen voor lota zijn benzathine penicilline, erythromycine antibiotica en tetracycline-antibiotica. Doseringen van deze geneesmiddelen kan omdraaien omstandigheden in een enkele 24 uur. Bepaalde zepen die deze ingrediënten kunnen ook nuttig zijn bij het wegwerken van de vlekken.

Andere ziekten die dezelfde symptomen van lota produceren syfilis en tinea versicolor. Verkleuring van de huid, jeuk en letsels komen vaak voor de huid voorwaarden die bij deze ziekten. De reden voor de opvallende overeenkomsten ligt in de oorzaak, de Treponema pallidum bacterie die syfilis veroorzaakt. Yaws en bejel zijn andere huidaandoeningen waarvoor deze bacterie verantwoordelijk is. Tinea versicolor veroorzaakt verkleurde-gist besmette plekken op het gezicht, rug, borst, armen en nek. De prevalentie is ook in tropisch, verzengende klimaten.

Lota is meer gericht op het platteland en arme regio’s van Zuid-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse landen. Momenteel is er geen risico van pinta infecties in de Verenigde Staten. Van de jaren 1950 tot de jaren 1980 Lota infecties waren meer ongebreideld, maar hebben de incidenten drastisch te wijten aan het onderwijs en de vaccinaties afgenomen.