lupus en pijn in de benen

Vijf miljoen mensen in de wereld schatting ongeveer vorm van lupus. Ten minste 1,5 miljoen daarvan Amerikanen. Echter, kan het werkelijke aantal hoger zijn omdat er geen grootschalige studie in de Verenigde Staten zijn gedaan om de werkelijke overwicht bepalen. Been pijn geassocieerd met lupus als een symptoom van de ziekte en kan ook wijzen op andere delen van de ziekte.

Lupus is een chronische auto-immuunziekte die vooral voorkomt bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd (15-44). Echter, kan iedereen de ziekte allen tijde ontwikkelen. Lupus kan elk deel van het lichaam vallen. Hoewel niet volledig begrepen, auto-immuunziekten zijn ziekten die het lichaam vallen. Het immuunsysteem bestrijdt normaal uit virussen, bacteriën en andere ziektekiemen maar met een ziekte zoals lupus, het lichaam aanvalt gezond weefsel. Wanneer dit gebeurt, kan er zwelling, schade en pijn in de ruimtes van het immuunsysteem aanvalt, zoals de benen.

Er zijn over het algemeen vier erkende vormen of vormen van lupus. Systemische lupus erythematosus (SLE) is de meest voorkomende vorm. Cutane lupus erythematosus is een vorm van lupus die betrekking heeft op de huid. Drug-geïnduceerde erythematosus is lupus die wordt veroorzaakt door het nemen van bepaalde medicijnen en neonatale lupus is gevonden in baby’s die worden geboren van moeders die lupus hebben. Beenpijn wordt over het algemeen geassocieerd met alle, maar de cutane (huid) type lupus.

Been pijn een symptoom van lupus, maar niet het enige symptoom. Sommige mensen rapporteren dat pijnlijke gewrichten, met inbegrip van de poten, een van de eerste tekenen van de hoogte van de ziekte. Gezwollen benen, en ook de handen, voeten en rond de ogen optreden.

Medicijnen voor pijn in de benen bij lupus doorgaans voorzien van anti-inflammatoire geneesmiddelen, zoals aspirine, ibuprofen en paracetamol. Anti-inflammatoire geneesmiddelen zijn meestal de meest voorkomende medicijnen gebruikt om symptomen van lupus te behandelen en soms het enige medicijn nodig is. Andere medicijnen die worden gebruikt voor de behandeling van lupus zijn corticosteroïden en immunosuppressiva, anti-malaria en soms antistollingsmiddel medicijnen.

Lupus is niet zoals kanker. Sommige mensen geloven lupus een vorm van kanker, maar strikt een auto-immuunziekte. Kanker is een aandoening van kwaadaardige, abnormale weefsel. Ook, lupus is niet gerelateerd aan Human Immune Deficiency Virus (HIV) of Acquired Immune Deficiency Syndrome (AIDS). Sommige mensen lezen of horen het woord auto toen in verband met lupus en denken dat de ziekte gerelateerd is aan immuundeficiëntie. Mensen met hiv hebben een underactive immuunsysteem, terwijl mensen met lupus hebben een overactief immuunsysteem. Tot slot, lupus is niet besmettelijk.

Pijn in het been is soms een symptoom van bloedstolsels, een potentieel levensbedreigende symptoom van lupus. Als u vermoedt dat uw pijn kan worden gerelateerd aan een bloedstolsel, of u neemt heparine of warfin (merknaam Coumadin) en het ervaren van pijn in het been, neem dan contact op met uw arts of medische hulp te zoeken zo snel mogelijk.