maag branden symptomen

Een brandende maag kan aanzienlijk ongemak veroorzaken, en het kan het resultaat van een reeks van problemen met de spijsvertering zijn. Gelukkig is de symptomen van een brandende maag zelden aanleiding tot medische zorg en kunnen worden beheerd met veranderingen in levensstijl en medicijnen.

Symptomen van een brandende maag zou kunnen zijn misselijkheid, een opgeblazen gevoel, vol gevoel voor het einde van de maaltijd, pijn in de bovenbuik en een brandend of schroeiende gevoel in de borst en keel, volgens de MayoClinic.com.

Persoonlijke gewoonten kan bijdragen tot een brandende maag. Deze zijn onder andere te snel of te veel eten of liggen al snel na het eten, consumeren vet, gekruid of zure voedingsmiddelen en koolzuurhoudende, alcoholische of cafeïnehoudende dranken, en roken. Evenzo kunnen spijsverteringsstoornissen van de pancreas, galblaas en maag branderig gevoel veroorzaken.

Mensen met symptomen van een brandende maag zou kunnen hebben moeite om comfortabel, vooral bij het liggen te slapen. Schade aan de slokdarm of maag kunnen ontwikkelen als de verbranding wordt veroorzaakt door een niet behandelde medische aandoening, zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) of een maagzweer.

Volgens MayoClinic.com, aspirine en andere anti-inflammatoire pijnstillers kunnen de symptomen van een brandende maag verergeren, maar de mensen op aspirine therapie voor andere aandoeningen moeten een arts raadplegen voordat u stopt met de behandeling.

Het nemen van over-the-counter antacida, zoals Maalox of Tums, kan de behandeling van maag branden veroorzaakt door zuur. Voorgeschreven medicijnen, zoals Prilosec en Nexium, zou nodig zijn voor mensen met een frequente of ernstige symptomen, zegt de American Academy of Family Physicians.

Het drinken van pepermunt thee kan helpen verlichten een brandende maag veroorzaakt door indigestie. Het eten van kleine maaltijden, het vermijden van trigger-voedingsmiddelen, het dragen van losse kleding en verheffen het hoofd tijdens het slapen kan ook helpen voorkomen dat de symptomen.