Mediport flush protocol

Mediports zijn onderhuidse toegangspoorten onder de huid geïmplanteerd. Zij bieden een manier voor de lange termijn veneuze toegang zonder meerdere naald prikt. Ze worden gebruikt voor behandelingen zoals chemotherapie, intraveneuze medicatie en bloedtransfusies.

Mediports gewoonlijk geïmplanteerd in de borst van de patiënt. Een kleine bult voelbaar onder de huid. Dit bult toegang waarin de naald wordt ingebracht. Tubing kan naar de haven worden bevestigd. Een Mediport kan op zijn plaats blijven voor langdurig gebruik als u hem goed.

Spoelen de Mediport moet het apparaat open en bruikbaar te houden. Ze kunnen worden gespoeld met een normale zoutoplossing of heparine. Heparine is een antistollingsmiddel medicatie. De spoeling oplossing wordt getrokken in een spuit en geïnjecteerd in de haven. Typisch wordt normale zoutoplossing gespoeld via de poort gevolgd door heparine. Een zorgverlener zoals een arts zal de hoeveelheid en soort spoeloplossing te bepalen.

Een arts zal bepalen hoe vaak Mediport wordt gespoeld, gewoonlijk na elk gebruik. Ongeoefende regelmatig moet worden gespoeld om de vier weken te handhaven vermogen de haven worden benaderd. Patiënten en familieleden kan getraind worden door een medische professional over hoe je een Mediport spoelen.