migraine na-effecten

Als je ooit een migraine hebt gehad, weet je dat het meer dan alleen een hoofdpijn. Veel migraine-patiënten, of migrainepatiënten, kan dagen van tevoren zeggen dat een migraine komt eraan gebaseerd op een reeks symptomen die zich voordoen vóór de hoofdpijn. Zelfs na de hoofdpijn voorbij is, de aanval is. U kunt een set van na-effecten die onaangenaam in hun eigen recht zijn ervaren.

Er zijn verschillende soorten migraine, maar de meest voorkomende zijn klassieke migraine of migraine met aura en migraine gemeen, dat de hoofdpijn zonder aura. Naast de hoofdpijn, migraine symptomen kunnen omvatten misselijkheid, braken, nek en schouders stijfheid en gevoeligheid voor licht en geluid, alsmede andere, minder voorkomende symptomen.

Migraine komt meestal voor in vier fasen. De eerste fase of prodroom, uit stemmingswisselingen, verwardheid, voedselcravings en vaak plassen, en andere symptomen. Deze fase kan uren of zelfs dagen duren. Het wordt gevolgd door de aura fase, die duurt ongeveer 20 minuten, en meestal bestaat uit gezichtsstoornissen. Deze fase gaat vooraf aan de hoofdpijnfase van 30 minuten tot een uur. Niet elke migraineur ervaart al deze stadia met elke aanval, en sommige kunnen nooit ervaren een aantal van hen.

De vierde etappe van de migraine heet de postdrome. Sommige migrainepatiënten verwijzen naar dit stadium als “migraine kater.” De postdrome kan tot twee dagen. Als je in deze fase, kunt u een doffe hoofdpijn en ervaring vermoeidheid, verwardheid, prikkelbaarheid, euforie, spierpijn en stemmingswisselingen. Je zou ook gewoon willen gaan naar bed en slapen. Niet iedereen ervaart het postdrome. Sommige migraine lijdt voelt zeer energiek na de hoofdpijn en teruggestuurd zonder enige na-effecten.

bij elkaar opgeteld, kan de symptomen van migraine duren, van start tot finish, voor bijna een volledige werkweek. Zo, de impact ervan op de werkplek is enorm. Een recente studie van de Universiteit van Michigan vastgesteld dat een belangrijke werkgever verloor meer dan $ 20 miljoen per jaar als gevolg van migraine, niet alleen vanwege de kosten van de behandeling, maar ook als gevolg van verminderde productiviteit door migraine symptomen.

Er zijn behandelingen voor migraine, dus als u last heeft van hen, overleg dan met uw arts. Ook, omdat migraine vaak worden veroorzaakt door dieet, kunt u proberen het bijhouden van een eetdagboek om te zien of er een correlatie bestaat tussen wat je eet en je migraine.

Er is een aantal gegevens om een ​​verbinding tussen migraine en beroerte te ondersteunen, dus zelfs als je voelt dat je verantwoordelijk bent voor je migraine prima op uw eigen, wilt u misschien vergeten om uw arts dat je ze hebt.