nachtelijke aanval tekenen en symptomen

Nachtelijke aanvallen zijn een vorm van epilepsie. Getroffenen kunnen hen niet bewust herinneren of iemand anders nemen de aanvallen. Kinderen vaker ervaren hen, maar volwassenen kunnen ze ook hebben. Ze worden veroorzaakt door stress, foto gevoeligheid, slaaptekort, medicatie, obstructieve slaap apneu en nog veel meer. Andere slaapstoornissen worden vaak verward met nachtelijke aanvallen, zoals nachtmerries, slaapwandelen en andere parasomnias (types van slaapstoornissen).

Bepaalde vormen van epilepsie zijn geassocieerd met nachtelijke aanvallen. Deze types zijn juveniele myoclonische, grand mal bij het ontwaken, autosomaal dominante nachtelijke frontale kwab epilepsie, goedaardige Rolandische epilepsie en Landau-Kleffner syndroom.

Tekenen van nachtelijke aanvallen schreeuwen, schreeuwen, pak slaag, houding, been beweging, abnormale beweging van het lichaam, het verlies van controle over de blaas of vreemd gedrag tijdens de slaap. Als wordt waargenomen in een slaaplaboratorium, er een afname in snelle oogbeweging (REM) en een toename van de lichtere fase van de slaap, volgens het artikel “Nachtelijke aanvallen” van Carl W. Bazil, MD, PhD.

De symptomen van nachtelijke aanvallen onder meer slaperigheid overdag, verwarring, aandacht problemen, migraine en nog veel meer. Deze symptomen kunnen invloed hebben op de kwaliteit van het leven en leiden tot een grotere slaaptekort met meer symptomen. Mensen met epilepsie mogen alleen nachtelijke aanvallen en de bijbehorende symptomen. Het zien van een arts, neuroloog of een slaap-specialist kan u helpen de symptomen onder controle te krijgen door middel van medicatie of gedragstherapie.