natuurlijke geneeswijzen voor chemische onevenwichtigheden

Emotionele stoornissen in verband met angst en depressie vaak behandeld met medicijnen die chemische evenwichten te herstellen in de hersenen. Deze chemische stoffen, ook wel bekend als neurotransmitters, te reguleren stemmingen en bepalen onze algehele gevoel van welzijn. De werkelijke oorzaak van deze onevenwichtigheden is niet bekend, maar er zijn alternatieve behandelingen beschikbaar om te helpen verlichten symptomen.

Optimale emotionele gezondheid is afhankelijk van een bepaald saldo van neurotransmitter niveaus in de hersenen. Na verloop van tijd kunnen de effecten van stress, slechte voedingsgewoonten en zelfs iemands kijk op het leven van deze chemische stoffen te gooien uit balans. Dopamine, serotonine, acetylcholine, noradrenaline en GABA zijn de neurotransmitters die verantwoordelijk is voor het reguleren van stemmingen en emoties. Diëten laag in kalium, magnesium, zink of een van de essentiële vitaminen kan bijdragen aan chemische onbalans in de hersenen. Antidepressiva zijn in specifieke neurotransmitter tekortkomingen richten, maar de oorzaak van de onbalans blijft onbehandeld.

De effecten van stress op het lichaam en geest zijn vermoeidheid, verlies van de slaap en angst. Chemische onevenwichtigheden in het lichaam te voorkomen normale processen zoals slaap en produceren van energie. Om zich te beschermen tegen stress, de hersenen releases bepaalde neurotransmitters, endorfines genaamd. Endorfines zijn pijn-blocking of stress blokkeren zenders. Langdurige perioden van stress vereisen de hersenen om meer van deze stoffen, die op hun beurt, gooit de balans van andere neurotransmitters produceren. Hoe iemand reageert op spanning bepaalt hoe neurotransmitter niveaus worden geproduceerd in de hersenen.

Velen hebben zich tot natuurlijke supplementen als een alternatief remedie voor chemische onevenwichtigheden. St. John’s Wort, 5-HTP, Valeriaan en Kava Kava zijn slechts een paar van de natuurlijke supplementen gebruikt om de neurotransmitter niveaus in de hersenen te herstellen. Niet anders dan antidepressiva, is elk ontworpen om een ​​bepaalde neurotransmitter doelgroep, maar zijn supplementen geformuleerd om een ​​totale werking, wat betekent dat het geneesmiddel een natuurlijker effect op van het lichaam. Voorgeschreven medicijnen zijn, in plaats daarvan, gerichte formules die werken aan slechts één proces te veranderen.

Hoewel er geen bekende specifieke oorzaak voor de chemische onbalans is geïdentificeerd, sommige theorieën toeschrijven van een persoon denken en gedragspatronen als de bron van neurotransmitter tekortkomingen. Psychotherapie benaderingen wijzen op een directe verbinding tussen ons gedrag en hoe zij veroorzaken bepaalde reactie in de hersenen. Op hun beurt, deze effecten te nemen op een cyclische natuur waar het gedrag en de chemische reactie versterken elkaar. Cognitieve gedragstherapie is een vorm van een advies dat helpt individuen redirect de denkpatronen en gedragingen die prompt bepaalde chemische reacties in de hersenen.

Een van de vele voordelen van lichaamsbeweging – zij het hardlopen, wandelen of huishoudelijk werk – is hoe het de endorfine niveaus in de hersenen verhoogt. Endorfines worden genoemd de “feel good” neurotransmitters, als hun aanwezigheid in het systeem bevordert een natuurlijke hoog en een gevoel van welzijn. Gevoelens van depressie worden geassocieerd met lage niveaus van serotonine en noradrenaline. Oefening stimuleert het sympathische zenuwstelsel, dat op zijn beurt, verhoogt serotonine en norepinephine niveaus in de hersenen. Deze chemicaliën zijn van nature geproduceerd als gevolg van de activiteit van het lichaam.