natuurlijke progesteron crème bijwerkingen

Natuurlijke progesteron crème is een veilige en effectieve vorm van hormoontherapie. Echter, er is zoiets als te veel van het goede, en, alleen omdat het natuurlijk, betekent niet dat het niet kan problemen veroorzaken. Bijwerkingen van natuurlijke progesteron crème worden veroorzaakt door het gebruik van te veel. Tijdens het gebruik van de crème, krijg je hormoonniveaus getest om de zes maanden om ervoor te zorgen dat niet een probleem voor u.

De minst problematisch neveneffect van het gebruik van te veel progesteron crème is slaperigheid. Dit is een korte termijn effect veroorzaakt door teveel van de room in een keer, in tegenstelling tot veel van de ophoping ervan in het systeem.

Veel vrouwen die een progesteron crème behandeling te starten starten omdat ze de symptomen van lage progesteron ervaren: vermoeidheid, gevoelige borsten, een laag libido, een opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, vermoeidheid en vaginale droogheid. Bij het nemen van natuurlijke progesteron crème, als hormoonspiegels niet worden gecontroleerd, de crème kan beginnen op te bouwen in het systeem en, plotseling, deze symptomen zal terugkeren.

Een van de meer extreme bijwerkingen van teveel natuurlijke progesteron crème is dat verstoort bijnierfunctie. Uw bijnieren zijn de klieren boven de nieren gelegen dat uw “strijd of vlucht” hormonen zoals cortisol produceren. Volgens Dr Joseph Mercola, wiens werk in de natuurlijke hormoontherapie hielp de basis leggen voor de huidige medische opvattingen over natuurlijke hormonen, “Als men eerst de crème gebruikt, is er geen probleem als het vet winkels zijn zeer laag. Maar naarmate de tijd vordert, de crème stapelt zich op en draagt ​​bij aan de verstoring van de bijnier hormonen zoals DHEA, cortisol en testosteron. “