nierstenen en schouderpijn

Vanwege de complexiteit van het menselijk lichaam, de plaats van pijn is niet altijd de plaats van de betreffende ziekte of letsel. De National Library of Medicine geeft aan dat dit het geval is voor nierstenen kan zijn. Soms pijn wordt gevoeld direct op de site van de nieren, maar soms wordt gevoeld in de lies, of in verschillende gebieden van het midden van de onderrug. Hoewel er geen reden is om specifieke banden met nierstenen en schouder pijn, zijn er situaties waarin de twee kunnen zijn – of enkel lijken te – aangesloten.

Volgens Julia Chang, Master of Science (MSc), kunnen nierstenen en galstenen komen soms op hetzelfde moment. Terwijl schouderpijn niet noodzakelijk een symptoom van nierstenen, zowel Chang en de Britse Kidney Federation aantonen dat het een symptoom van galstenen. Als een patiënt bepaald nierstenen veroorzaken wat pijn, hij wil worden onderzocht op het voorkomen van galstenen ook. Beide voorwaarden hebben betrekking op de opbouw van mineralen (calcium vaak) in het systeem, zodat het niet vreemd dat de twee voorwaarden gelijktijdig kunnen bestaan. Zelfs als de patiënt af of nierstenen veroorzaken ongemak zijn, moet hij waarschijnlijk nog worden onderzocht op het voorkomen van galstenen.

Een artikel over acupunctuur praktijken die in de Billings Gazette (Billings, Mont.) Werd gepubliceerd wijst op het feit dat de spierspanning gemakkelijk kan verspreiden naar de omliggende gebieden. Nierstenen kan leiden tot pijn in het midden om terug te verlagen. Als een deel van het lichaam pijn voelt, kan spanning op te bouwen in de omringende spieren. Zoals spieren gespannen in reactie op pijn en ongemak, kan die spanning verspreiden. Aldus is het mogelijk dat de pijn veroorzaakt door nierstenen kan via een resulterende spanningslijn, worden ervaren als pijn in de schouders.

Als het gevoel aanhoudende pijn in de schouder, kennis te nemen van de aard van de pijn. Noteer hoe vaak pijn wordt gevoeld en wat voor soort pijn het is (of het een kloppende pijn, stekende pijn, een doffe pijn, bijvoorbeeld). Dit helpt de arts bepalen de aard van de pijn, en bijdragen aan de diagnose.

Volgens de National Library of Medicine, nierstenen optreden wanneer er een overvloed aan calcium of andere mineralen in de urine. Deze mineralen kristalliseren en vormen stenen. Stones belemmeren de vaten in de nieren of langs de urinewegen. Sommige stenen zijn groot genoeg om de stroom van urine, die kan leiden tot de nieren te zwellen beperken. Deze zwelling veroorzaakt hevige pijn. Pijn als gevolg van nierstenen kunnen worden gevoeld in de buik, rug of lies.

Een sleutel tot niersteen preventie is ook nuttig bij het voorkomen schouderpijn (en andere potentieel spierpijn). Het drinken van veel water zal gifstoffen regelmatig gespoeld uit het lichaam te houden, waardoor het minder waarschijnlijk dat er stenen veroorzaken opbouw zijn.