normale rust hartslag voor mannen

Uw pols is de snelheid waarmee je hartslagen per minuut. Uw hartslag in rust, of hartslag, is een sterke indicator van je algemene gezondheid. Hoe meer fit je bent, hoe lager uw pols.

De gemiddelde hartslag in rust in een mannetje is 70 slagen per minuut. Een beter dan gemiddelde hartslag is in de jaren ’60. Een ideale hartslag in rust is in de jaren ’50. Als uw hartslag hoger is dan 82 slagen per minuut, je hart is niet gezond.

Een atleet polsslag in rust heeft de neiging om in de lage jaren ’50 en een sterk geconditioneerd atleet hart pulsen in de jaren ’40. Atleten ook de neiging om een ​​fenomeen sinus aritmie. Sinus aritmie is wanneer het hart de neiging te versnellen en vertragen de ademhaling. Sporters kunnen ook soms een goedaardige gemompel dat afkomstig is van de kracht van hun pols die de neiging om sterker dan gemiddeld. De kracht van een puls heeft niets te maken met hoeveel keer per minuut een hart klopt, alleen de sterkte van de ‘te verslaan.’ Een krachtige impuls in iemand met een hartslag van minder dan 60, is een positief teken. Een krachtige impuls in iemand met een hartslag boven de 80 is een negatieve indicator die het hart is het hebben van te hard werken om bloed rond te pompen door het lichaam.

Bij het meten van uw hartslag in rust u wilt zitten en ontspannen. Vind uw hartslag in uw pols met uw vingers. Gebruik nooit uw duim om uw hartslag te meten als de duim is voorzien van een puls en zal een onnauwkeurige maatregel te geven. Wanneer u uw hartslag hebt gevonden, neem een ​​paar keer diep adem, en wacht tot de minuut hand op je klok te raken twaalf. Je moet tellen voor minstens 15 seconden, maar de meest nauwkeurige telling is een volle minuut.

Vele factoren van invloed kunnen zijn pols. Emoties zoals vreugde en angst kan de hartslag te verhogen. Dergelijke spikes zijn meestal goedaardig, maar iemand met een fragiele hart kan een hartaanval als gevolg van schokkende nieuws of zelfs een verrassing. Het weer van invloed op het hart. Hitte en vochtigheid hebben de neiging om het hart te verhogen, soms tot gevaarlijke niveaus, en koude en wind de neiging om de hartslag te verlagen. De meeste mensen hebben een comfort zone ergens tussen de hoge jaren ’60 en ’80 dieptepunten. Buiten dit bereik, warmte en koude kunnen beginnen met gevolgen voor de gezondheid. Altitude verlaagt de normale hartslag over een beat per minuut per elke duizend voeten één beklimmingen, wat betekent dat als je van de ene hoogte naar de andere te verplaatsen, zal uw hartslag te veranderen. Een persoon met een zwak hart zou meer vatbaar voor hoogteziekte en zou willen acclimatiseren in graden in plaats van het springen van zeeniveau tot bergtoppen.

Om uw optimale hartslag in rust te krijgen, en hebben een goede gezond hart, zijn er een paar stappen die u kunt nemen om het verbeteren van uw hart algehele welzijn. Als je rookt, stop. Rokers zijn twee keer zoveel kans om een ​​hart te hebben een hartaanval. Maak oefening deel van uw routine. Het is essentieel om ten minste 30 minuten van aërobe activiteit per week te krijgen in 4-5 dagen om je hart de activiteit die het nodig heeft om te verblijven in een optimale werkniveau te geven. Wat uw dieet en eet veel fruit, groenten en multi-korrels per dag, het vermijden van verzadigde vetten. Zorg voor een gezond gewicht en doen wat nodig is om te ontstressen dag zodat je lichaam een ​​kans heeft om te ontspannen, te vullen en te herstellen.