ontbrekende werk als gevolg van depressie

Ongeveer 14,8 miljoen Amerikaanse volwassenen lijden aan depressie, volgens de National Institute of Mental Health. Depressie is de belangrijkste oorzaak van invaliditeit onder jonge volwassenen in de VS Veel mensen met een depressie werken met succes in een verscheidenheid van banen. Echter, soms moeten ze vrij te nemen als gevolg van hun toestand, hetzij als gevolg van een toename van klachten of intensievere behandeling te zoeken dan ze kunnen ontvangen tijdens het werk.

Symptomen van depressie die het werken moeilijk onder meer gebrek aan energie, gebrek aan motivatie, constant weepiness, prikkelbaarheid, overmatig slapen of slapeloosheid dat overmatige slaperigheid overdag veroorzaakt, moeite met concentreren en een slechte korte-termijn geheugen. Mensen kunnen moeite hebben zich te concentreren op hun werk of kunnen dingen die ze moeten doen vergeten. Hun werk kan slordig worden weergegeven. Ze kunnen moeite om samen met klanten of collega’s te hebben. Soms moeten mensen worden in het ziekenhuis voor korte periodes voor intensieve behandeling.

De wet Familie en Medical Leave (FMLA) vereist dat overdekte werkgevers om kwalificatie medewerkers duren tot 12 weken vrij elk jaar voor de geboorte van het kind of als gevolg van een ernstig medisch probleem, zoals depressie. Werkgevers moeten ten minste 50 werknemers om te worden gedekt door FMLA hebben. Werknemers moeten hebben gewerkt voor hun werkgever voor ten minste 12 maanden en ten minste 1.250 uur in het afgelopen jaar gewerkt. Werknemers kunnen FMLA gebruiken als ze tijd nodig af te werken als gevolg van depressie.

Medewerkers die niet in aanmerking komen voor FMLA kunnen meestal gebruik ziekteverlof of vakantie tijd als ze verlof moeten nemen als gevolg van depressie. Maar het hangt af van het beleid van de werkgevers. Sommige werkgevers om medewerkers onbetaald bladeren van afwezigheid te nemen, zelfs als ze niet voor FMLA in aanmerking komt, maar de werkgevers zijn niet verplicht om dit te doen.

Werkgevers hebben meestal vormen die zij werknemers vragen in te vullen bij het aanvragen van een medisch verlof, ook onder FMLA. Om een ​​FMLA verlof op te nemen, medewerkers hebben meestal een formulier ingevuld en ondertekend door hun behandelende artsen. Echter, de werknemers niet aan de werkgevers moeten ze een FMLA verlaat met een depressie te vertellen als ze niet willen om die informatie te delen. Werkgevers kunnen proberen aan te dringen dat werknemers onthullen de aard van hun medische problemen bij het nemen van langdurig zieken of ander moment verlof. Echter, kunnen werknemers meestal weigeren gegevens te verstrekken en leveren alleen een brief van hun artsen verklaren dat ze tijd nodig uit als gevolg van een ziekte.

De Americans with Disabilities Act (ADA) verbiedt werkgevers uit discrimineren werknemers met een handicap, met inbegrip van depressie. Werkgevers kunnen niet de werknemers die aan een depressie lijden, alleen maar omdat ze depressief vuren. Werkgevers kunnen stellen en te handhaven aanwezigheid beleid en kunnen medewerkers die te veel werk om welke reden missen ontslaan, op voorwaarde dat deze werknemers niet voor FMLA in aanmerking komen. De ADA verplicht werkgevers om werkschema’s te wijzigen voor gehandicapte werknemers indien nodig wanneer u dit doet heeft een onbillijke gevolgen voor het bedrijf vormen.