overactieve schildklier symptomen bij mannen

Hoewel vrouwen ervaren schildklier ziekte met een grotere frequentie dan mannen (één op de 50 vrouwen een op de 500 mensen, volgens een Britse studie door BUPA), kunnen mannen en doen ontwikkelen van problemen met de schildklier. Overactieve schildklier (hyperthyroïdie) symptomen bij mannen zijn in wezen dezelfde als in vrouwen. Aangezien schildklier ziekte komt vaker voor bij vrouwen, moeten mannen die ervaren deze symptomen brengen schildklier ziekte met hun arts, vooral als ze een familiegeschiedenis van schildklierziekte

Hyperthyreoïdie kan veel veranderingen aan de huid, nagels en haren veroorzaken. Over het algemeen, kan de huid dikker en fluweelzacht verschijnen. Toegenomen pigmentatie, gespoeld gezichten en rode palmen zijn ook mogelijk. De huid kan warm aanvoelen en overmatig zweten is vaak voor, vooral op de handpalmen en voeten. Nagels hebben de neiging om heel snel te groeien en haar zal uitvallen. In extreme gevallen, Pretibiaal myxedema, een aandoening waarbij afzettingen van plaque ophopen op de schenen waardoor de huid hobbelige te verschijnen, kan optreden. Deze symptomen moeten verbeteren met de behandeling.

Een overactieve schildklier versnelt de stofwisseling, die verschillende effecten heeft. Patiënten met hyperthyreoïdie klagen vaak gevoel nerveus, gespannen en geagiteerd. Ze kunnen ook moeite met concentreren en algemene vermoeidheid ervaren. Tremoren en hartkloppingen / onregelmatige hartslag zijn ook voorkomende klachten. Intolerantie voor warmte begeleidt deze “revved” gevoel. Deze symptomen verminderen wanneer schildklierfunctie normaliseert met de behandeling.

Omdat hyperactief schildklieren versnellen de stofwisseling, gewichtsverlies is een veel voorkomend symptoom. Sommige mensen verliezen enkele ponden terwijl andere een aanzienlijke hoeveelheid gewicht verliezen, afhankelijk van de ernst van de schildklier storing. Het verloren gewicht wordt vaak herwonnen na de behandeling, wanneer de schildklier is weer normaal.

Impotentie is het een mannelijk-specifieke symptomen van hyperthyroïdie. Onvruchtbaarheid gaat vaak gepaard met hyperthyreoïdie bij beide geslachten. Deze symptomen moeten zichzelf te keren wanneer de schildklier probleem wordt behandeld.

Hyperthyreoïdie kan leiden tot het vet achter de ogen te zwellen en druk op de oogbollen naar voren, waardoor ze kijken staken. Dit probleem komt vooral voor bij hyperthyroïdie veroorzaakt door de ziekte van Graves auto-immune aandoening. De schildklier kan ook opzwellen, waarbij een krop verschijnen veroorzaakt. Een struma een bult op de hals die wordt veroorzaakt ofwel door zwelling van de gehele schildklier of zwelling van een klein gedeelte van de klier. De struma kan verdwijnen met de behandeling, maar uitpuilende ogen kan zelfs blijven bestaan ​​wanneer de schildklier functie keert terug naar het normale bereik