ovidrel instructies

Ovidrel is een gedeponeerd handelsmerk van EMD Serono (de biofarmaceutische divisie van Merck KGaA, een Duitse wereldwijd farmaceutisch bedrijf) voor een injecteerbare vorm van humaan choriongonadotrofine (hCG) geproduceerd via recombinant DNA technologie. Het natuurlijk hormoon wordt gebruikt in vruchtbaarheidsbehandelingen. Het helpt menselijke eicellen klaar bent met het rijpen en stimuleert de eierstokken om hen vrij te laten. Het leidt ook tot de productie van progesteron, het hormoon dat de baarmoeder voor implantatie van een bevruchte eicel voorbereidt. Patiënten die vruchtbaarheidsbehandelingen injecteren Ovidrel subcutaan (vlak onder de huid) met een voorgevulde spuit.

Neem de voorgevulde Ovidrel spuit uit de koelkast. Laat het opwarmen tot kamertemperatuur.

Was uw handen in heet water en zeep. Droog ze op een schone doek handdoek of papieren handdoek.

Houd de spuit met de naald naar boven gericht. Verwijder de dop. Houd de naald steriel: doe het niet aanraken en laat hem iets aan te raken.

Tik op de spuit totdat eventuele luchtbellen stijgen naar de top. Vergeet niet om de spuit te houden met de naald naar boven gericht. Druk de zuiger voorzichtig en langzaam tot een kleine druppel vloeistof begint te komen het einde van de naald.

Als u niet zeker weet hoe u uw injectie toe te dienen, vraag dan uw arts of een andere gezondheidswerker om de juiste techniek te demonstreren voor u.

Zoek een plek in uw onderbuik in de buurt van je navel, maar in ieder geval een duim weg. Verwijder de alcohol wattenstaafje uit de verpakking. Reinig de door u gekozen injectieplaats met het wattenstaafje. Laat de alcohol verdampen.

Houd de spuit met een hand met de tip van de wijsvinger op het uiteinde van de plunjer, de duim aan de ene kant van de spuit en de overige vingers aan de andere kant. Knijp de huid op je injectieplaats en houd deze stevig vast.

Steek de gehele naald in de huid met de naald wijzend op een 45 tot 90 graden. Neem je de andere kant van de injectieplaats en duw de zuiger langzaam en gelijkmatig, totdat al het geneesmiddel wordt geïnjecteerd. Haast je niet.

Trek de naald uit de huid als je eenmaal hebt geïnjecteerd alle medicijnen. Druk op de injectieplaats met een gaasje. Leg een schone gaasje op de injectieplaats als bloeden langer dan een paar minuten voortgezet. Knip een stuk bandage tape en zet het gaas aan uw buik.

Open je slijpsel afvalcontainer en gooi de spuit. (Uw naaldencontainer is de rode plastic box met uw arts gaf je voor het verwijderen van naalden en andere scherpe medische afval.) Gebruik de spuit niet opnieuw gebruiken of toestaan ​​dat iemand anders te gebruiken of aanraken. Als het eenmaal is gebruikt, is het niet meer steriel.

Volgt alle overige instructies van uw arts u heeft gegeven voor wat te doen na je Ovidrel injectie. Neem contact op met uw arts als u verdere aanwijzingen nodig.