phantom tand pijn

Phantom tand pijn is een orofaciale pijn aandoening die leidt tot aanhoudende pijn in de tanden, zonder een duidelijke oorzaak. Behandeling voor fantoom tand pijn kan frustrerend zijn voor patiënten en tandartsen zijn. Pijn kan volharden in tanden die hebben gehad de zenuw verwijderd, of zelfs in gebieden waar een tand is onttrokken. Onnodige tandheelkundige ingrepen kunnen worden uitgevoerd zonder het helpen van de pijn. Phantom tand pijn wordt gediagnosticeerd door het uitsluiten van andere oorzaken voor de pijn.

Andere namen voor phantom tand pijn omvatten fantoompijn syndroom, neuropathische pijn oralfacial en atypische odontalgia.

Tandpijn dat licht of ernstig kunnen zijn;. Tandpijn veroorzaakt door hete, koude of druk;. Tandpijn die blijft hangen na tandheelkundige procedure;. Tandpijn die begint op de plaats van een tandheelkundige procedure en verspreidt door een zijde van de mond of om de hele mond. Tooth pijn aanwezig toen onderzoek en de X-stralen geen schade of bederf in de tand te laten zien.

Phantom tand pijn wordt vaak veroorzaakt door een tandheelkundige ingreep, zoals een vulling, wortelkanaalbehandeling of tandextractie. Het wordt veroorzaakt door schade aan of dysfunctie in een zenuw die de pijnsensatie veroorzaakt.

Diagnose van fantoom tand pijn is gebaseerd op het elimineren van andere oorzaken voor de aanhoudende pijn. Mensen met een fantoom tandpijn kan de hulp van een neuropathische pijn specialist te zoeken. Uw arts zal een lichamelijk onderzoek uit te voeren en vraag u over eventuele tandheelkundige ingrepen. Ze zal alle andere oorzaken van de pijn weg te nemen en kunnen testen, zoals een MRI (magnetic resonance imaging) of CT (computertomografie) scan bestellen.

Behandeling van phantom tandpijn afhankelijk of de pijn wordt uit de perifere zenuwen (zenuwen in de ledematen, romp, gezicht en mond) of in het centrale zenuwstelsel (hersenen en ruggengraat). Behandeling van perifere zenuwpijn kunnen bestaan ​​uit plaatselijke verdoving of steroïde injecties of topische pijnstillende crèmes. Als de pijn omvat het centrale zenuwstelsel, kunnen geneesmiddelen zoals anti-depressiva, anti-epilepsie middelen of narcotische pijnstillers voorgeschreven.