pijn symptomen van eierstokkanker

Wanneer het in de vroegste stadia, zullen eierstokkanker soms geven u lichte pijn symptomen. Volgens de Mayo Clinic, veel vrouwen negeren deze symptomen en tegen de tijd dat ze verslag uit over hun toestand met hun arts de eierstokkanker heeft verspreid naar andere delen van het lichaam. Volgens de American Cancer Society meer dan negen van de 10 vrouwen die rapporteren hun vroege symptomen worden met succes behandeld voor eierstokkanker.

Een van de meest voorkomende symptomen geassocieerd met pijn eierstokkanker bekkenpijn. Deze pijn ontstaat in het bekken en kan zich uitbreiden naar de onderrug, soms uitstraalt naar beneden de benen. Het kan beginnen als een saai en pijnlijke vorm van pijn die komen en gaan, maar na verloop van tijd kunnen ontwikkelen tot een meer aanhoudende en chronische pijn die af en toe scherpe pijn kunnen veroorzaken in het bekkengebied.

Een van de meer opvallende kenmerken van de pijn geassocieerd met eierstokkanker pijn tijdens geslachtsgemeenschap. Dit komt voornamelijk door de pijn die wordt gegenereerd in het bekkengebied, maar kan worden overdreven door pijn gevoeld in de abdominale regio en. Pijn tijdens de geslachtsgemeenschap kan worden gevoeld voordat een aanhoudende pijn wordt gevoeld in het bekkengebied, dus het is belangrijk om deze pijn te melden aan uw arts.

Sommige van de pijn geassocieerd met eierstokkanker komt door een combinatie van andere symptomen. De opgeblazen gevoel dat optreedt als gevolg van gas kan ernstige buikkrampen en pijn te creëren. Deze pijn kan nog langere tijd, of het kan worden gevoeld in korte uitbarstingen die zeer ongemakkelijk kunnen zijn. Buikpijn kan ook leiden tot misselijkheid en eventueel braken.

Het is belangrijk om te onthouden dat veel van de vroege symptomen van eierstokkanker andere, minder belangrijke aandoeningen kunnen nabootsen. Rugpijn en pijn in het bekken kan gemakkelijk worden afgedaan als pijn na lichamelijke activiteit, en buikpijn kan gezien worden als indigestie van een maaltijd of zelfs symptomen van de griep. Een combinatie van deze pijnlijke symptomen die blijven bestaan ​​voor twee of drie weken is een indicatie dat je moet onmiddellijk naar een dokter te gaan. Hoe eerder eierstokkanker wordt ontdekt, hoe beter uw kansen te profiteren van de behandeling.

Nadat u de behandeling van eierstokkanker hebben ontvangen en uw arts heeft vastgesteld dat u niet meer in gevaar, zal je nog steeds de follow-up onderzoek op regelmatige basis te dienen mogelijk voor de rest van je leven. Als je begint aan een van de pijn symptomen die gepaard gaan met eierstokkanker na zijn behandeld ziet, onmiddellijk te melden deze symptomen met uw arts.