pijnstillers die geheugenverlies veroorzaken

Pijnstillers variëren van eenvoudige over-the-counter remedies zoals aspirine, om sterker geneesmiddelen die-narcotische pijnstillers op basis van alleen op recept te nemen. Sommige hebben vrijwel geen bijwerkingen, maar sommige kunnen potentieel gevaarlijke bijwerkingen, zoals aantasting van het geheugen of verminderde cognitieve functie.

De Nationale Centers for Health Statistics meldt dat meer dan 72 miljoen mensen leven met chronische pijn in de Verenigde Staten alleen. Wat pijn is gunstig, zoals normale zintuiglijke pijn die zegt dat je je hand uit een hete kachel te verwijderen. Bepaalde pijn komt echter een chronische ziekte of verwonding en kan soms slopende drastisch veranderen van het leven van de persoon ervaart.

Pijnstillers, zoals het woord al zegt, zijn medicijnen voorgeschreven om te verminderen of te elimineren pijn. Ze worden voorgeschreven voor acute pijn, zoals ervaren in verwondingen zoals gebroken botten, en worden ook in het algemeen voorgeschreven na de operatie aan een patiënt meer comfort tijdens het herstel te maken. Zij spelen een belangrijke rol in de behandeling van chronische pijn ook, waaronder pijn bij musculoskeletale aandoeningen zoals reumatoïde artritis en spierdystrofie.

Volgens de National Library of Medicine VS, zijn er drie belangrijke soorten pijnstillers, met tal van medicijnen in elke categorie. Niet-steroïde anti-inflammatoire middelen — — NSAID’s worden gebruikt om de ontsteking te kalmeren en werken soms op een hormonale niveau. Narcotische pijnstillers werken door het indrukken van het centrale zenuwstelsel patiënten pijnperceptie wijzigt. Helaas zijn ze ook cognitieve functie, zoals het geheugen verminderen. Het derde type, corticosteroïden, bereiken resultaten vergelijkbaar met die van NSAIDs maar werkelijke steroïden.

Volgens de American Association Gastroenterological, tot 54 procent van de patiënten die voorschriftpijnstillers niet bewust van hun mogelijke bijwerkingen, waarvan er geheugenverlies. De klasse van pijnmedicatie meest waarschijnlijk deze bijwerking veroorzaken is narcotica zoals opioïde analgetica, vooral wanneer in hoge dosis. Hydrocodon, Percocet, tramadol (een synthetische verdovende) en Darvocet zijn voorbeelden van medicijnen die zijn bekend om verminderd geheugen veroorzaken. De DeGroote Instituut voor Pain Research raadt deze medicijnen alleen worden gebruikt in geval van acute pijn, zoals geheugenverlies wordt nog erger wanneer ze worden gebruikt voor langere tijd.

In geval van ongelukken of verwondingen, is het belangrijk om paramedici te informeren als u narcotische pijnstillers. Op deze manier zal de arts zich ervan bewust dat als geheugenverlies of een verminderde cognitieve functie aanwezig is, kan het gewoon een neveneffect van de medicatie en niet noodzakelijk als gevolg van een hoofdletsel zijn.