positieve gevolgen van overstromingen

Mensen zijn gekomen om overstromingen zoals rampen te beschouwen in termen van leven verloren en eigendommen beschadigd. Mensen hebben de stroom van natuurlijke waterlopen aangepast aan hun behoeften, maar met soms desastreuze gevolgen te voldoen. Hoewel verwoestende overstromingen naar bevolkingscentra kunnen zijn, hebben ze altijd een integraal onderdeel van de natuur vernieuwingsproces, gaf vele lange termijn positieve effecten.

Overstromingen bijdragen aan de gezondheid van de ecologisch belangrijke waterrijke gebieden. Gezonde wetlands bevordering van een gezonde watervoorziening en zelfs invloed hebben op de luchtkwaliteit. Overstromingen overstelpen wetlands met verse afval. Ze dragen ook en deposito voedselrijke sedimenten die zowel planten en dieren leven in wetlands te ondersteunen. Bovendien, overstromingen voegt voedingsstoffen naar meren en stromen die helpen ondersteunen gezonde visserij.

Overstromingen verspreiden en borg riviersedimenten over grote delen van het land. Deze rivier sedimenten te vullen voedingsstoffen in bovengrond en maak landbouwgronden vruchtbaarder. De populaties van vele oude beschavingen geconcentreerd langs de uiterwaarden van rivieren als de Nijl, de Tigris en de Gele omdat periodieke overstromingen geleid tot vruchtbare, productieve landbouwgrond. De bouw van de Aswandam in Egypte voorkwam dat de Nijl tegen overstromingen grote bevolkingscentra stroomafwaarts, maar ook verarmd eens vruchtbare landbouwgronden langs de oevers van de rivier.

Soil afgezet door overstromingen wateren voorkomt erosie en zorgt voor het behoud van de hoogte van landmassa’s boven de zeespiegel. De snel terugwijkende land van de Mississippi River Delta is een direct gevolg van de door de mens veroorzaakte overstromingen controles en dijken die-bovengrond aanvullen sedimenten van wordt afgezet in de delta te voorkomen.

Veel bevolkingscentra afhankelijk van grondwater en ondergrondse aquifers voor zoet water. Flood wateren absorberen in de grond sijpelen naar beneden door de rots naar deze ondergrondse watervoerende lagen, die natuurlijke bronnen, putten, rivieren en meren te voorzien van vers water te laden.