posten migraine symptomen

Volgens de National Headache Foundation, meer dan 30 miljoen Amerikanen lijden aan migraine, die worden slopende hoofdpijn die uren of zelfs dagen kan duren. Een migraine-aanval plaatsvindt in drie fasen: de pre-migraine of prodroom, fase, de migraine-aanval zelf, en de post-migraine of postdrome podium. Elke fase heeft verschillende symptomen, hoewel overlap tussen de fasen is gebruikelijk.

Volgens de Mayo Clinic, worden migraine veroorzaakt door een neurologische stoornis. Tijdens een migraine, een chemische onbalans optreedt in de hersenen, met inbegrip van een daling van serotonine, een hormoon dat pijn regelt. Deze daling leidt tot het vrijkomen van neuropeptiden, die de bloedvaten veroorzaken in de hersenen ontstoken raken. Migraine voelt de resultaten van dit proces in de symptomen die migraine voorafgaan voortgezet nadat het slechtste deel van de aanval is beëindigd.

Van enkele uren tot één of twee dagen voordat migraineaanval kunnen patiënten pre-migraine of prodroom opmerkt, kan symptomen waaronder een depressieve stemming, verhoogde prikkelbaarheid en / of verlangen naar koolhydraten. Volgens de National Headache Foundation, ongeveer 20 peercent van migraine-patiënten ervaren een ‘aura’ die zich een half uur tot drie uur voordat de eigenlijke hoofdpijn raakt. De aura omvat vaak visuele stoornissen, zoals de verschijning van vlekken of lichtflitsen voor de ogen, vergelijkbaar met wat je zou kunnen zien na het bekijken van de zon of een flitser van de camera. Wazig of gekarteld zicht kan ook optreden, en een klein aantal van migraine ervaring olfactorische (geur) of auditieve (gehoor) aura’s.

De werkelijke migraineaanval is de acute fase van het proces, en het is vaak slopende genoeg om te voorkomen lijders aan het bijwonen werk of school of het uitvoeren van andere dagelijkse activiteiten. De aanval wordt gekenmerkt door een intense, kloppende pijn — vaak hoofdzakelijk aan één zijde van de weg. Deze fase kan gepaard gaan met misselijkheid, braken, pijn in de nek en gevoeligheid voor licht, geluiden en geuren.

De post-migraine of postdrome wordt stadium vaak aangeduid als “migraine kater.” Hoewel het ergste van de migraine dan is, kunnen de effecten ervan blijven hangen voor maximaal twee dagen als je hersenen herstelt van de neurologische verstoring. Post-migraine symptomen zijn vermoeidheid, een slepende, milder hoofdpijn, duizeligheid, depressie, verlies van eetlust, of een “fuzzy-headed” gevoel. Sommige mensen ervaren een verhoogde of een euforische stemming. Hoewel een patiënt nodig heeft om te rusten tijdens deze fase is het meestal mogelijk dat zij gaan weer normale activiteiten na de ergste aanval voorbij.

Hoewel migraine pijn, ze zijn niet levensbedreigend. Echter, moet u een arts te zien als je een ernstige hoofdpijn die plotseling gaat branden of dat betekent uw gebruikelijke hoofdpijn patroon niet volgen ervaren.