premenstrueel sciatic zenuwpijn

Uitstralende pijn vanuit uw bekken en reizen op je been voor je menstruatie premenstrueel heupzenuw pijn zou kunnen zijn. Het is een pijnlijke aandoening die wordt veroorzaakt door de nervus vagus wordt verergerd door endometrium weefsel groeit in je buik, dat is bevestigd aan of dat is de buurt van uw heupzenuw. De hormonen tijdens de menstruele cyclus de trekker van het baarmoederslijmvlies weefsel te zwellen en druk op de nervus zenuw veroorzaakt pijn. Hoewel chirurgie de meest voorkomende oplossing kan hormoontherapie en pijnbestrijding ook mogelijkheden voor de behandeling van premenstruele sciatic zenuwpijn.

Uw heupzenuw is een grote zenuw die loopt van het midden van je onderrug naar beneden beide benen. Het loopt achter de knieën en naar beneden in de voeten. De heupzenuw regelt de gevoelens in de benen en wanneer het wordt geïrriteerd kan leiden tot pijn in de onderrug, heupen en benen. De pijn kan beginnen als tintelingen en doorstromen naar zwakte en gevoelloosheid. De pijn kan zo ver naar beneden als je tenen uitstralen.

Endometriose ontstaat wanneer het baarmoederslijmvlies groeit buiten de baarmoeder. De oorzaak is niet bekend, maar komt voor bij 1% tot 5% van de vrouwen in de vruchtbare jaren. Het weefsel kan groeien op de blaas, eierstokken of de buik. De symptomen kunnen pijnlijke menstruatie, zware menstruatie, pijn in het bekken en pijn in de onderrug. Onbehandeld, endometriose kan leiden tot onvruchtbaarheid, omdat het weefsel van de eileiders verbinden de eierstokken naar de baarmoeder kan blokkeren.

Wanneer het endometrium weefsel groeit buiten de baarmoeder in de buurt van de nervus vagus, kan dat leiden tot ernstige pijn straalt uit je onderrug naar beneden in je heupen en benen. De pijn kan voldoende ernstig worden om de normale dagelijkse activiteiten te verstoren. De endometrium weefsel kan zich hechten aan de heupzenuw. Darmproblemen zoals diarree, constipatie, opzwellen en pijn kunnen voorkomen.

Laparoscopie kan worden gebruikt voor de diagnose en behandeling van endometrium weefselgroei. Chirurgen gebruiken intense hitte van de baarmoederslijmvlies en littekenweefsel te vernietigen. Minder schade is veroorzaakt aan gezonde weefsels door deze procedure. Hersteltijd is veel sneller dan met de traditionele chirurgie.

Uw arts kan hormonale therapie voorschrijven als je pijn is niet ernstig en chirurgie is niet gerechtvaardigd. Dit geldt ook voor de pil. Progestinen worden gebruikt voor vrouwen die geen oestrogeen kan nemen. Beide worden gebruikt om je menstruatie te reguleren en het verminderen van de symptomen.

Uw arts kan heb je je symptomen te behandelen met over-the-counter medicatie zoals naproxyn (Aleve) of ibuprophen (Motrin of Advil). Als deze niet je pijn te verlichten, kan ze sterker pijnstillers voor u voorschrijven.

U kunt uw klachten te verminderen door het beperken van uw consumptie van cafeïne en alcohol. Regelmatige lichaamsbeweging kan helpen om wat pijn te verlichten. Met behulp van warmte of koude kompressen kunnen enige verlichting bieden. Ondersteuning online kan u helpen omgaan met de emotionele aspect van deze aandoening. De communicatie met uw arts en het leren van alles wat je kunt over uw conditie kan u helpen verlichting te vinden.