problemen veroorzaakt door de drugshandel

In 2001 alleen al naar schatting 2.913.724 pond van drugs, variërend van marihuana naar heroïne in beslag genomen door de federale overheid, volgens de Federal-brede Drug inbeslagneming System. Mogelijk miljoenen meer maakte het op de markt voor druggebruik, grotendeels te wijten aan het bestaan ​​van de drugshandel. Drugshandel is de handeling van het vervoeren, distribueren en verkopen van illegale drugs, of zelfs legale drugs voor illegale doeleinden. Deze illegale daad veroorzaakt een brede waaier van negatieve effecten op de Verenigde Staten bevolking.

Een van de grootste problemen die de drugshandel maakt is de financiële kosten op de samenleving. Bijvoorbeeld, in 2002, drugsgerelateerde maatschappelijke kosten werden geschat op $ 180.900.000.000, die is verdeeld tussen de verschillende kosten, zoals de gezondheidszorg en de productiviteit verliezen op basis van de Office of National Drug Control Policy. Op de top van deze nummers zijn meer directe financiële kosten zoals budgettering voor de politie, DEA, FBI en grenspatrouille agenten direct betrokken zijn bij het voorkomen van de handel in drugs.

Drugshandel kunnen zowel direct als indirect leiden tot de dood. U hoeft alleen maar te kijken naar het kartel geweld op de grens van de Verenigde Staten en Mexico om de kosten van het leven in verband met drugshandel van zowel degenen die betrokken zijn bij de handel en de onschuldige burgers te zien. Degenen die in beschermende diensten zijn op een hoog risico op overlijden, alsmede waaronder politieagenten, DEA-agenten en grenspatrouille agenten. In feite, tussen 1991 en 2000, werden 33 politiemensen gedood tijdens drugsgerelateerde activiteiten, aldus de Drug Policy Information Clearinghouse.

Handel in drugs heeft ook een effect op het penitentiaire systeem in zowel overbevolking gevangenissen en gevangenissen, evenals het verhogen van de jaarlijkse kosten van de correcties in de Verenigde Staten te voeden en het huis drugsgerelateerde gevangenen. In 2009 heeft de DEA alleen gedaan 30.567 drugsgerelateerde arrestaties, veel van die eindigde in de federale gevangenissen in de Verenigde Staten. Dit geldt niet voor de meer dan 1,5 miljoen andere drugsgerelateerde arrestaties op staatsniveau, variërend van het bezit zijn van mensenhandel, zo meldt het Bureau of Justice Statistics.

De drugs die door de handel ook leiden tot invaliditeit en overlijden door middel van een overdosis en drugsgerelateerde ziekten. Dit omvat bijwerkingen van de luchtwegen, cardiovasculaire, neurologische, nier, lever, spier en gastrointestinale schade die drugs kunnen toebrengen aan het lichaam. In feite kan een op de vier sterfgevallen in de Verenigde Staten worden gekoppeld aan alcohol, tabak of gebruik van illegale drugs, illegale drugs wordt grotendeels verzorgd door drugshandel operaties, vindt het National Institute on Drug Abuse.