prognose van gemetastaseerde borstkanker in het bot

Als uw borst kanker is uitgezaaid naar de botten, je hebt vier stadium van borstkanker. Terwijl artsen gebruiken bepaalde statistieken een algemene prognose te geven, kan niemand voorspellen hoe lang u een bepaald type en het stadium van kanker zal overleven.

Survival statistieken beschikbaar zijn voor alle vormen van kanker. De meest voorkomende vorm van gegevens zijn de vijf jaar te overleven statistieken. Deze statistieken bijhouden van het aantal mensen met een bepaald type en het stadium van kanker die nog in leven na vijf jaar. Artsen gebruiken dit als een leidraad. Verschillende andere individuele factoren een rol gaan spelen, als goed.

Terwijl de vijf-jaar statistieken artsen een algemeen beeld, kunnen ze niet alleen te overleven voorspellen. Ook zijn deze statistieken gebaseerd op patiënten die enkele jaren geleden werden behandeld en kunnen niet een goede afspiegeling te zijn als u onlangs werden gediagnosticeerd.

De vijf-jaars overlevingskans voor fase vier borstkanker is 20 procent, volgens de American Cancer Society. Zij merken op dat dit cijfer aangeeft relatieve overleving. Vrouwen met borstkanker die stierf aan andere dan de oorzaken van borstkanker zijn niet meegenomen bij de berekening van deze gegevens.

In dit stadium van borstkanker, genezing onwaarschijnlijk. Behandelingen doel symptomen zoals bestraling om pijn te verlichten door kanker die is uitgezaaid naar de botten en de groei van kanker te controleren en eventueel verlengen overleving verminderen. Sommige patiënten kunnen niet kiezen voor enige vorm van behandeling. Uw arts kan alle risico’s en voordelen van elke behandeling te bespreken.

Aangezien veel fase vier kanker zijn ongeneeslijk, sommige patiënten zijn bereid om experimentele behandelingen te proberen of inschrijven in klinische proeven die behandelingen voor terminale kanker te testen. Uw arts is een goede bron van informatie.