prognose voor eierstokkanker fase 3

Eierstokkanker beïnvloedt de eierstokken, de voortplantingsorganen bij vrouwen waar eieren worden geproduceerd. Vrouwen met eierstokkanker vaak de ontwikkeling van de symptomen na de kanker zich heeft verspreid buiten de eierstokken, dus het kan moeilijk te diagnosticeren zijn voordat het de derde ontwikkelingsfase bereikt.

Door het stadium 3 van eierstokkanker, kanker is vaak verspreid naar de eierstokken, abdominale voering en lymfeknopen Volgens de American Cancer Society (ACS).

Volgens de ACS, 34-45 procent van de vrouwen die last van invasieve epitheliale eierstokkanker tussen 1988 en 2001 overleefde vijf jaar of langer na de diagnose. De organisatie stelt dat 84 procent van de vrouwen gediagnosticeerd met kiemceltumoren in die tijd overleefde vijf jaar of meer.

Vrouwen met stadium 3 eierstokkanker vaak last van symptomen zoals pijn in hun buik, bekken en rug, een frequente behoefte om te urineren, een toename in de buik grootte; pijnlijke sensaties tijdens het vrijen, misselijkheid en / of gas, diarree of constipatie en vermoeidheid.

Fase 3 gezwellen zijn vaak niet groot genoeg om zichtbaar zonder microscoop of weergavetest volgens de ACS. Artsen voeren gecomputeriseerde tomografie (CT) scan of MRI tests om te zoeken naar kankercellen, soms verwijderen ze weefselmonsters uit de buik te onderzoeken voor kankercellen.

Vrouwen met stadium 3 eierstokkanker moeten vaak een chirurgische ingreep ondergaan om hun eierstokken, de eileiders, de baarmoeder en de lymfeklieren te verwijderen. Na de operatie, de meeste vrouwen moeten chemotherapie ondergaan om kankercellen te doden.