psychopaten en bipolaire stoornis

Psychopathische stoornis is een persoonlijkheidsstoornis en bipolaire ziekte is een stemmingsstoornis met een sterke biologische component. Asociale gedrag kan zich manifesteren op een vroege leeftijd, terwijl bipolaire ziekte door milieu-omstandigheden kan worden gebracht.

Antisociale persoonlijkheidsstoornis is de term die wordt gebruikt voor wat voorheen bekend stond als psychopaten en psychopaten. Deze aandoening wordt gekenmerkt door problemen met gezag en symptomen kunnen vaak worden gevonden bij personen onder de leeftijd van 15 jaar.

Deze aandoening wordt gekenmerkt door een gebrek aan empathie naar anderen. Kenmerken van deze aandoening onder meer gebrek aan wroeging, onverantwoordelijk gedrag, woede-uitbarstingen, prikkelbaarheid en fysieke agressie. Arrestaties en negatieve juridische gevolgen zijn vaak het gevolg van dit gedrag.

Voorheen bekend als manisch-depressieve stoornis, wordt de ziekte gekenmerkt door stemmingswisselingen. Bipolaire stoornis wordt meestal gediagnosticeerd zodra de manische en depressieve episodes beginnen te bemoeien met het dagelijks functioneren.

Symptomen van deze ziekte zijn onder andere een intens gevoel van euforie die kan leiden tot destructief gedrag, zoals roekeloos gebruik van drugs of onjuiste besteding van het geld. Deze gevoelens worden meestal gevolgd door depressieve episodes.

Een studie uitgevoerd door onderzoekers van Rhode Island Hospital en de Brown University onlangs gesuggereerd dat een groot aantal mensen ten onrechte kunnen zijn gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis. Uit de studie blijkt dat de juiste diagnoses asociale of een andere vorm van persoonlijkheidsstoornis zou kunnen zijn. De conclusie van het onderzoek is dat een bipolaire stoornis is over-gediagnosticeerd.